Avatar uživatele
bolak

Jak to bylo za války severu proti jihu s těma co nesli vlajky, ty jako vůbec nebojovali?

Protože už sem koukal v několika filmech, že tam byli pajduláci který voběma rukama drželi vlajku, ale neměli žádnou zbraň. To tam jentak chodili a nechali se vodtřelit? Dyť se nemohli nijak bránit..
Doplňuji:
annas: právě to sem si myslel, já válčit tak jdu vždycky po těch co držej vlajku

a nebo po bubeníkách, ty taky neměli zbraně, jen ty dvě dřevěný hůlky…pic ho a body zadarmo

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: bolak

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, quentos, vagra, Andělé, johana 56, briketka10, osamělývlk, anonym před 4119 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

V knize (strojový překlad názvu Profily na válečné hrdiny Ameriky od občanské války do současnosti, Allen Mikaelian, 200) autor uvádí, že voják který nesl vlajku během občanské války byl velmi zranitelný, protože nenesl žádnou zbraň, nevvystřelil žádou kulku a byl vždy v včele napadení.

Read more: Co říkají vojáka, který nesl vlajku během občanské války? | Answerbag http://www.an­swerbag.com/q_vi­ew/2102018#ix­zz2IclfS3bb


Oddanost vlajce byla nejen emocionální. Plukovní vlajky hrály důležitou roli v občanské válce v bitvách. Je důležité vědět, proč tomu tak je:

Občanská válka: kladla velký důraz na vlajky svých pluků,, muži obětovali své životy ab vlajky nemohly být zachyceny nepřítelem.

Vzhledem k tomu, že plukovní vlajky byly nápadné v bitvě, vlajkonosiči byli často používáni jako cíl pro pušky a dělostřeleckou palbu. Proto samozřejmě úmrtnost vlajkonosičů byla vysoká.

Být nositelem vlajky bylo považováno za čest a vyžadovalo to mimořádnou odvahu. Úkolem nosiče bylo nést vlajku jak neozbrojeý a pod palbou. Ale nosiči museli čelit nepříteli a nikdy se nenchat zlomit a neustoupit prptpže jinak by je celý regiment mohl následovat. Ztráta vlajky byla ostuda.

ranslate.google­.cz/translate?hl=cs&sl=­en&u=http://his­tory1800s.abou­t.com/b/2011/­07/25/the-importance-of-civil-war-battle-flags.htm&prev=/s­earch%3Fq%3Dim­portance%2Bflag%2B­bearer%2Bin%2Bt­he%2BCivil%2BWar%26­hl%3Dcs%26cli­ent%3Dfirefox-a%26hs%3Dj4z%­26tbo%3Dd%26rls%3Dor­g.mozilla:cs:of­ficial%26chan­nel%3Drcs&sa=X&e­i=3F_9UOjoO-b54QSh9oDADQ&ved=0CD8Q7­gEwAQ

Doplňuji:
Ať hledám, jak hledám, v žádném zdroji jsme nenašla, že by vlajkonoši měli šavle.

Nenesli žádnou zbraň, jen vlajku. Pokud vlajkonoš padl v bitvě, jiný voják odložil zbraň a jeho vlajku převzal. Mnoho nosičů získalo Congressional Medal of Honor za své činy. Bylo mnohem důležitější zvýšit morálku než střílet. Často vlajkonoše chránil kruh vojáků kolem něho, ale i tak to bylo nebezpečné


Ještě k hudbě, hudebníci rovněž beze zbraní. Hrálo se na bojišti, ale i v táboře. Hudba posilovala, ale také pomáhala zapomenout na domov. Někdy hudebníci pomáhali lékařům v ošetřování zraněných. .

Víc v odkazu.

http://transla­te.google.cz/tran­slate?hl=cs&lan­gpair=en|cs&u=http://­en.wikipedia.or­g/wiki/Music_of_the_A­merican_Civil_War&e­i=rXP9UK_GFsvMtA­aj8oCoAw

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ministri

Tak vlajkonoši měli většinou šavli. Dodávali vojenským oddílům odvahu a morálku. Někdy právě vlajkonoš dokázal změnit průběh bitvy a zabránit útěkům z pole. Například náš rodák: „Leopold Karpeles bojoval v americké občanské válce na straně Severu tak statečně, že dostal nejvyšší vojenské vyznamenání Spojených států. Jako vlajkonoš se vyznamenal hned v několika bitvách, hlavně ale v Bitvě v divočině ve Virgínii u Spotsylvánie v roce 1864. Tam podle oficiální citace důvodu pro vyznamenání výraznou osobní statečností a neohrožeností přispěl k tomu, že se celý jeden pěší pluk armády Severu neobrátil na bezhlavý útěk.“ Z praktického hlediska označovali vlajkonoši pluky, takže vojáci věděli, kam jít, kde se shromáždit a generál na kopci měl lepší přehled o bitvě.
Doplňuji:
Nalezl jsem:
http://www.pbchis­toryonline.or­g/middle-school-lessons/015-Civil%20War/ci­vil_war002-Olustee.jpg
http://www.hun­tington.org/u­ploadedImages/Fi­les/images/jus­tcause_patriot­.jpg
http://www.eba­y.com/itm/CIVIL-WAR-PATRIOTIC-COVER-SOLDIER-SWORD-FLAG-/190786935736­?pt=LH_DefaultDo­main_0&hash=i­tem2c6bc99bb8
Také článek, kde sice nepíšou nic o meči vlajkonoše, ale že ho měli bubeníci:
http://www.net­places.com/ame­rican-civil-war/weapons-of-war/swords-and-sabers.htm
Nejsem znalec, spíš jsem reagoval automaticky. Když někde vidím rekonstrukci nějaké bitvy, vždy má vlajkonoš u pasu meč nebo šavli, nebo na obrázkách. Stejně tak v modifikaci hry mount and blade Napoleonic war, která se pyšní reálností, co se týče uniforem a vybavení, jsou vlajkonoši vybaveni mečem nebo šavlí(ne všechny armády). Šavli nebo meč mívali také dělostřelci a kavalérie.

Upravil/a: ministri

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
sevos

To byla čest.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

to byli nejodvážnější člověkové, hrdost na vlaku, na stát…

před 4119 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

no a pokud by se po těch bubeníkách taky nemohlo jít, tak bych se dal k bubeníkům a pod tričko bych si schoval malou šavličku a vždycky když by se někdo přiblížil, tak bych jim řek „já sem bubeník, my sme hájený“ a až by mi uhnul z cesty, tak bych šáhnul pod tričko a udělal bych mu do bříška další dva pupíky.

před 4119 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ad minisitri. Protože jste zmínil šavle, prošla jsem nejméně 10 stránek o vlajkonoších, nikde ani zmínka o zbrani. Ty fotografie nejsou samozřejmě rozhodující. Protože jste neuvedl zdroj, musela jsem hledat jinde. Stejně ale v informaci o vlajkonošovi českého původu se nic o zbrani nepíše. Ani ve vašich dalších odkazech se o tom nepíše. Chtěla jsem přijít věci na kloub, nic ve zlém.

před 4118 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

http://www.you­tube.com/watch?v=yS­wqqLR0JYk
je to tak, jak píše ministri :)

před 4119 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Našla jem i paný text, ale nedočetla se, že vlajkonoši nosili šavli. To mě zajímalo ,protože ani v jednom anglickém zdroji jsem nenašla, že vlajkonoši nosili šavli. Prošla jsem nejméně 10 zdrojů.

před 4119 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek