Avatar uživatele
zjentek

Jak to, že ty mladé dnes už nikdo neučí logickému myšlení?

Nevím, zda to bude alespoň částečně srozumitelné i těm, kteří nikdy nežili třeba v USA, ale začínám v ulicích pozorovat jev, kdy se České děti z malých měst najednou začínají projevovat podobně, jako městské děti ve spojených státech. Model chování začíná být velmi, ale velmi podobný i přesto, že model města je ve všech směrech naprosto odlišný.
Našel by se někdo, kdo by toto uměl logicky vysvětlit? ;ůů

Zajímavá 0 před 2895 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Já si myslim, že hledáte čerty tam, kde nejsou. Buď je někdo logického myšlení schopen a nebo není. Když si vzpomenu na spolužáky na základní škole, (neni mi 20, ani 30 …), opravdu jen málo jedinců toho bylo schopno. Já si například na tom velmi zakládám, ale nikdo, opakuji, nikdo mě k tomu v mládí nevedl. Časem jsem to v sobě prostě objevil. K tomu jsou nutné také životní zkušenosti.
Pokud něčemu takovému dáváte vinu USA, (jak je dnes u všeho zvykem), možná budete muset sám popřemýšlet, jestli nemáte s logickým myšlením problém vy.. (?)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Je to úmysl. O myslící lidi nikdo nestojí, jsou nebezpeční. A ze všech nejméně o ně stojí stát, který vlastní nejvýznamnější zdroje ovlivňování myšlení dětí: školu a televizi.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Je to dané výpočetní technikou a která je dnes k dispozici, informačními technologiemi a leností člověka.

Nedávno jsem vyvolal jakési podezření u pokladní, když jsem ji řekl, že se spletla a částka kterou mně účtuje není správná. Jaksi nedovedla pochopit, že jsem těch pár položek dokázal sečíst v hlavě . Navíc ta chyba byla tak fatální , že nebyl třeba ani přesný výsledek, jenom logická úvaha.

USA za toto opravdu nemohou. Jenem je ta degradace myšlení na vyšší úrovni !! Což opravdu dnešní spotřební společnosti více než vyhovuje. Čím více nemyslících lidí, tím lépe a tím více půjček.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
talka

Proč MLADÉ? Nevím, že by se někdy logice učilo: buď je vrozená nebo ne. Souhlas s Pino8154.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

Chybí babičky a prababičky, které sami pracují a už vnoučata nevychovávají jak nás, starší ročníky. A také mají díky PC méně osobního kontaktu s vrstevníky. Jen tehdy, baví -li se spolu, tak se také učí vnímat. To u PC nejde.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Pino8154-
Chápu. Třeba ty nejvyspělejší civilizace nejdou špatným příkladem. Třeba to tak, jak je to teď, má na světě správně být. No fakt, proč by to mělo být lepší?
Škoda, že nás k podobným schopnostem nikdo, ale opravdu nikdo nevedl. Mohli jsme to dotáhnout k dokonalosti.
Ch*j s tym!

před 2895 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek