Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak udelat multiboot Win 7 a Win XP ?

Mam dotaz, pouzivam Win 7-64 ale dost se mi stava ze posledni dobou nefunguji ruzne hry, proste to spadne do woken s tim ze to nepodporuje W7 64b. Tak bych chtel nahodit jeste klasicky XP 32b nebo 64b to uz je jedno, mel bych to jen na hry. Takze jen XP+Nvidia+Audigy+Daemoon nic vic. Ale nevim ted jakej pouzit loader a nebo jak to udelat abych mohl mit oba systemy, vim ze drive to slo kdyz jsem mel XP a pote nainstaloval Vistu, ale opacne to taky neslo. Poradite nekdo?

Předmět Autor Datum
Máš na disku dva oddíly ? Jestli ne tak na to zapomeň. Obecně se to v tomto případě dělá tak že se n…
MM_tank 30.11.2009 15:23
MM_tank
jj s tim pocitam ted zrovna nemam ale neni problem ho vytvorit, udelal bych oddil jen na xp nejakych…
Trooll 30.11.2009 15:26
Trooll
Já k takovým účelům používám Gag (strejda Google poradí ...). Malý, zvládne až 9 operačních systémů,…
Pytlík 30.11.2009 16:29
Pytlík
já používám xOSl - je free, vypadá dobře a umí všechno... :-) (a existuje i v české variantě) [1472…
touchwood 30.11.2009 16:37
touchwood
prosim jen dotaz, jak si narval cestinu do toho Gag? ja to ted sosnul od vyrobce ale na webu ma naps…
Trooll 30.11.2009 18:20
Trooll
Hledej verzi 4.10, ta češtinu má (o verzi 4.30 jsem ani nevěděl - díky).
Pytlík 30.11.2009 18:32
Pytlík
Ok dik, tak jenom teda ted ve zkratce,vytvorim si v pc dalsi partition napr. 10Gb pro XP, spustim kl…
Trooll 30.11.2009 19:55
Trooll
pardon ze ozivuji tak stare tema ale prijde mi zbytecne vytvaret nove. Dneska jsem si chtel nainstal… poslední
tom.win 06.11.2011 00:57
tom.win

Máš na disku dva oddíly ? Jestli ne tak na to zapomeň. Obecně se to v tomto případě dělá tak že se nainstaluje XP na (D) tím se zruší bootování Visty z (C). Po skončení isntalkace XP se opraví boot win7 přes instalační DVD win7.
No a potom se přes program bcdedit doplní boot informace aby se zobrazil výběr operačních systémů. Na vistě to jde i přes easybcd nebo vistabootpro což na win7 asi nepojede /hrozí rozdrbání systému/.

edit: místo vistaboot pro je taky placenej DualBootPRO kterej už win7 umí.

Já k takovým účelům používám Gag (strejda Google poradí ...). Malý, zvládne až 9 operačních systémů, jednoduchá instalace, čeština, lze nastavit, aby oddíly s ostatními operačními systémy byly skryté, nezáleží na pořadí instalace. Co více si přát? Trochu nevýhodou je to, že každá nová instalace operačního systému ho zlikviduje, ale protože instalace zabere 3 minuty - včetně kafe -, tak to zase tak moc nevadí.

Ok dik, tak jenom teda ted ve zkratce,vytvorim si v pc dalsi partition napr. 10Gb pro XP, spustim klasicky nabootovanim instalaci XP a nainstaluju ji na tu partition, pritom se mi ponici urco zavadec na W7, takze nainstaluju ten GAG a tam vyberu zavadece a melo by to bezet ze? Nejlehci by bylo nainstalit XP a potom W7 a bylo by po problemu, ale to je moc prace :-)

pardon ze ozivuji tak stare tema ale prijde mi zbytecne vytvaret nove. Dneska jsem si chtel nainstalovat k mym win 7 i win xp ale kdyz se dokopirovali instal soubory xp a restartoval se pc tak mi to napsalo "chyba pri nacitani operacniho systemu" jak jsem ted pochopil podle tohoto vlakna tak to je normalni a ma se opravit instal win 7 jenza ja jsem nejdriv vymazal ten oddil s win xp a az kdyz to i potom psalo tu samou chybu tak jsem opravil win 7 oprava probehla v poho ale porad to pise stejnou chybu a kdyz to chci znovu opravit tak mi to nenajde zadny chyby a bod obnoveni mi to zadny nenaslo i kdyz by tam mel byt od aktualizaci, napadlo me jestli nemam znova vytvorit druhy oddil a nainstalovat tam win xp a pak opravit instalaci win 7. Omlouvam se za chyby a zato ze to je bez diakritiky ale pisu to z mobilu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru