Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak udělat iso z recovery particny?

Dorby vecer,
Chtel bych se zeptat jak udělat iso z recovery particny, sice je v pocitaci software ktery umi vypalit factory settings na dvd. Bohuzel chce to po me vice jak 4 prazdna dvd, ktera zrovna nemam k dispozici. Tak bych se chtel zeptat jestli se neda nejak vytvorit iso, ktere by se nasledne hodilo na flash disk.

Nechapu to, ze kdyz si koupim notebook s win 7, tak se mi Asus odvdeci akorat 50tisici predinstalovanymi srackami. Clovek ma chut si stahnout nejakou piratenou verzi windows a mit pokoj od bloatwaru.

Potom bych se chtel jste zeptat jestli je mozne z te particny, ktera obsahuje instalaci windows, odstranit ty programy, ktere se instaluji pri obnoveni.

Předmět Autor Datum
Proč trváš na .iso?
Pytlík 17.12.2012 20:43
Pytlík
Netrvám zrvona na iso. Jaký koliv bootovatelný formát bude super. Díky
Jakubbb 17.12.2012 20:59
Jakubbb
Netrvej na bootovacím formátu. Já například používám dosovou verzi Ghosta a jeho výstupní formát .gh…
Pytlík 17.12.2012 21:38
Pytlík
Tak tak. Moudře Obi-wan hovoří. Já to peru Ghostem na NAS, bez problémů je i zpětná "instalace" part…
mif 17.12.2012 21:45
mif
Díky díky.
Jakubbb 17.12.2012 21:50
Jakubbb
Pro vynikajici HP notebooky toto neni problem http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docnam e=c…
Alfonz.SPO 17.12.2012 20:50
Alfonz.SPO
No jo. :)
Jakubbb 17.12.2012 21:00
Jakubbb
Nechapu to, ze kdyz si koupim notebook s win 7, tak se mi Asus odvdeci akorat 50tisici predinstalova…
TicTac 17.12.2012 22:54
TicTac
Po HW stránce jsem s Asusem měl zatím jenom dobré zkušenosti. Narozdíl od notebooků HP, přesně se je… poslední
Jakubbb 18.12.2012 14:01
Jakubbb

Netrvej na bootovacím formátu. Já například používám dosovou verzi Ghosta a jeho výstupní formát .gho rozhodně není bootovací. Zrovna tak formát souboru obrazu z Acronisu (a všech ostatních programů na vytváření obrazů oddílů) není bootovací (myšleno bootovací sám o sobě, že by se sám nabootoval a obnovil žádané). Bootování si musíš zařídit sám.
Na obnovu potom používám buď bootování do DOSu (flash, CD/DVD, USB HDD) a dosový Ghost, nebo bootování do WinXP Live (totéž - flash, USB HDD, někdy CD/DVD) a Ghost32. V obou případech je jedno, jestli mám obraz na datovém oddílu HDD (to nejraději), nebo na flash (která musí být NTFS - kvůli velikosti obrazu), nebo na USB HDD (když se bootuje z něj). Mít obraz na CD/DVD se mně neosvědčilo, občas je nedostupný.

Nechapu to, ze kdyz si koupim notebook s win 7, tak se mi Asus odvdeci akorat 50tisici predinstalovanymi srackami.

Tak to suhlasim. A Teba nejakym fyzickym nasilim donutili kupit Asus?

Je asi dva tri roky bezny jav, ze instalacne medium sa k notebookom nedodava. Ale pri prvom spusteni to vyzaduje vlozit x kusov DVD media.
Bezny uzivatel to samozrejme nemusi vediet. Ale bezny uzivatel si nevybera NT sam, ale necha si poradit s vyberom / kupou NB. A ked je to slusny poradca, mal by uzivatela informovat. Ked nie, tak predavac.

Recovery media robim a potom vsetko "vykosim" a nainstalujem cisty OS.
Ale v pripade reklamacie (hlavne ked nejde o zlomeny pant) je dobre urobit si "obraz disku" a vratit tam "firemny original" z Recovery DVD (uz len preto, ze odstranim sukromne data), ale aj negovat vyhovorky servismanov.

P.S. stalo sa mi viackrat, ze som pred reklamaciou odporucil tento postup a zkaznik mi hlasil, ze ziadny problem (po obnoveni z Recovery DVD)neni. Recovery DVD je aj test (pre menej znalych), ci ide o HW alebo SW chybu.

Po HW stránce jsem s Asusem měl zatím jenom dobré zkušenosti. Narozdíl od notebooků HP, přesně se jedná o řadu pavilion dv5, která se neustále přehřívá. A ještě se mi zdá že HP má o hodně dražší notebooky střední třídy než ostatní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru