Avatar uživatele
Kric.ouwner

Jak udělat v troubě americké brambory ???

Ty brambory musí být pořádně naolejované jinak jsou takové ne dobré a suché ale když třeba dělám 5 kilo najednou tak je to celkem hukot to namastit , existuje nějáký trik jak to udělat aby to netrvalo týden nebo ať u toho nevyplýtvám 1–2 litry oleje ????
Doplňuji:
No já to zkusil bez oleje ale pak jsou fakt úplně suchý a nedobrý takový bez chuti , a hlavně to trvalo asi 2× tak déle než chytli barvu .

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4354 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Já je předvařuji, ale ne úplně doměkka, stačí tak deset minut. Celé, nepřepůlené. Pak je nakrájím na čtvrtky, osolím a omastím olejem, ne zas tak moc. Dám je na plech s pečícím papírem a do hodně rozpálené trouby. Moc neotvírám, parkrát je přetočím a hotovo. Pak jsou krásně křupavé, rozhodně ne mastné ani vysušené.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

http://www.ces­kahospodynka.cz/re­cept.jsp?id=1183

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Efchen

já tam ani olej nedávám,myslim,že když se dají např. na pečící papír,tak se upečou stejně kvalitně a dochutit se můžou máslem a solí nebo nějakým kořením. Pokud ale považuješ americké brambory s olejem nejlepší,tak doporuču je ne péct, ale normálně si klasicky brambory osmažit na pánvičce nebo ve friťáku, už to pak nejsou americký brambory,jak je známe,ale je tam olej ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
petarex

Brambory omyjeme a důkladně očistíme kartáčkem nebo hrubou stranou houbičky a pokrájíme na měsíčky.

Troubu si předehřejeme cca na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky brambor tak, aby se nedotýkaly. Posypeme kořením. Potom každou bramboru obrátíme a opět posypeme kořením.

Plech vložíme do trouby a americké brambory pečeme 20 – 30 minut, dokud brambory nezměknou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek