Avatar uživatele
postcd

Jak uklidnit psych. nemocného člověka, když potřebuji udělat něco, o čem má dotyčný bludy či trpí utkvělým strachem?

vysvětlování a polemika spíše zhoršuje strach, jelikož je dotyčný o svém přesvědčen. Bojí se, že se mi při dané činnosti něco stane.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2869 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Znám typy lidí, se kterými není žádná rozumná řeč, a to ani po dobrém, ani po zlém. Osobně se snažím mít co největší trpělivost a řešit vše co možná nejdéle po dobrém, či spíše hledat cesty, aby ta osoba – i psych. nemocná – viděla v dané situaci to, ČEHO se nebojí. Řekněte jí především plusy/výhody, než to, co jí straší. Vím, že i přes ty dobré se ten člověk může stejně na vše dívat negativně, a to už moc neovlivníte. Moje babička je třeba hrozně hodná a starostlivá (až moc :), ale zároveň nedůvěřivá i v situacích, které jsou naprosto jasné a ověřené. Udělá si to prostě po svém a u některých si myslí, že když ta osoba jí někdy v minulosti něco málo udělala, že nemá smysl se o ni jakkoliv zajímat či jí snad pomoci. Samozřejmě to platí mimo rodinu. Jen uvádím takový přiklad a babičku mám moc rád i přes její mínusy, protože nikdo není dokonalý a všici si máme pomáhat!

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Já myslím, že nejrozumnější by bylo svěřit toho člověka psychiatrovi. On už bude vědět co a jak. Nebo taky nemusí, záleží na jeho kvalitě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

To vypadá, jako bys měl jet na velmi nebezpečnou (letadlo) dovolenou a někdo z tvých starých rodičů ti to rozmlouval.
Kdyby tě tak slyšeli!
Resumé- nesmíš se ohlížet, v podobných případech nikoho uklidnit nelze.

Ovšem kdybych já byl kupř. tvá velice rozumná, psych. nemocná členka rodiny a ty by ses chtěl řekněme třeba nesmyslně očkovat z důvodu nedostatečných znalostí dalších možností řešení, tak bych se stůj co stůj snažil, abys pochopil ty možnosti a nikdy bych to nevzdal.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek