Avatar uživatele
Altair-AC

Jak uložit video už s přidanými titulky?

mam windows 10 a už jsem v aplikaci filmy a tv (primární aplikace) dokázal dát do videa titulky ,ale nemohu to uložit.Jak to prosím udělat? děkuji

Doplňuji : děkuji za odpověď ,ale já jsem to zkoušel už s mkvtool editovat a nefunguje to.Kdyz tam vložím film a pod to titulky (oba soubory mají stejný název ,jen jinou příponu) tak mi dole na Windows liště ta aplikace zčervená ,když dám „spustit proces“.Neznáš nějakou jinou appku?

Zajímavá 0 před 2392 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
magorvkleci

Odpoveď byla označena jako užitečná

Program Filmy a TV je myslím jen prohlížeč. Takže v něm asi nejdou soubory editovat, stejně jako nejde editovat webová stránka. Film je potřeba dekódovat a znova složit – s titulky jako součástí obrazu. To půjde jenom v editoru videa a je to celkem blbé, protože titulky nejde zvětšovat, měnit polohu a barvu ani vypnout ani nahradit jinými. Druhá a jednodušší možnost je vložit textové soubory titulků spolu se souborem videa do jediného souboru – tzv. kontejneru. Příkladem kontejnerového formátu je třeba formát Matroska (přípona .mkv). To se dělá nějakým vnějším nástrojem, třeba mkvtool. V tomto případě ale může být potíž, že si s kontejnerem nemusí poradit některé přehrávače – do PC a mobilu si ovšem nějaký šikovný vždycky stáhneš, ale do staré televize už ne.

Upravil/a: magorvkleci

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek