Avatar uživatele
anonym

Jak uskladnit brambory na zimu v domku se sklepem ale je tam světlo a vedena trubka od topeni,neni tam uplně chladno.

Brambory mam ze zahrady byly kupodivu kvalitni, ale ted jsem si všimla že začinaji občas pouštět kličky.Nevim zda když bych je přikryla nejakou porezni černou folii zda by to pomohlo.Chalupaři poradte…Moc děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4913 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Brambory potřebují tmu -je třeba zamezit přístupu světla a chce to ale i dobré větrání.Tepení je třeba uplně izolovat, aby sklep nebyl teplý,jinak celá úroda přijde vniveč.
Folií nepřikrývejte -folii bych dala na okno.Zde je úryvek z netu-

Brambory neskladujeme v hromadě vyšší než osmdesát centimetrů. Větší výška podporuje nežádoucí hnilobné procesy. Nejlépe je uložit je do beden s odvětráváním, například s půlcentimetrovými mezerami mezi laťkami bedny. Uzavřená bedna, natož ponechání brambor v pytlích, jsou naprosto nevhodné. Doporučuje se zimní uložení brambor na kouscích dřevěného uhlí zhruba na výšku dlaně nad uhlím. To nejen uchová kvalitní chuť, ale i zpozdí jejich klíčení. Správné uskladnění brambor je v chladu, teplota nesmí být nižší než 4 °C, jinak brambory zesládnou. Chraňte je před světlem – jinak začnou klíčit, pokud jsou klíčky delší než 5 mm, neměly by se brambory již používat. V klíčících bramborách a nezralých rajčatech bývá obsažený solanin, který je jedovatý.

Zdroj: www.chryzantena.cz

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Já jsem mněl na brambory bednu z víkem. Zkuste trubky od topení ještě jednou zaizolovat. Brambory musí být ve tmně, na roštu aby mohly dýchat.Zřejmně je na brambory sklep teplý.Jaká má být teplota na skladování brambor nevím. Záleží také na vlhkosti vzduchu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek