Avatar uživatele
Luuu

Jak ve excelu odstraním přebytečné mezery?

Mám v excelu 900 řádků a v PSČ mám mezeru, přesněji to vypadá takto 199 00, a já z toho chci udělat 19900. Nechci při tom zestárnout o generaci, nejde to udělat nějak jedním klikem?
Doplňuji:
Je to tu nastavený jako SUMA 😁 Pomůže to nějak?

Upravil/a: Luuu

Zajímavá 0 před 3947 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

To může být jednoduché i složité, záleží na vnitřním zápisu toho PSČ. Pokud bylo PSČ zapsáno do buňky, která měla přednastavený druh „PSČ s mezerou,“ stačí změnit druh na „PSČ bez mezery.“ Pokud buňce zůstal druh „obecný formát,“ pak jsou číslice reprezentovány jako jednotlivé znaky a mezera taky, takže pro odstranění mezery by se asi muselo utvořit makro.
Doplňuji:
Suma? To asi ne, to je vzorec, že výsledné číslo má vzniknout sečtením obsahů jiných buněk. Požadované se dovíš u funkce Formát buňky, bohužel nové verze Excelu mají jiné ovládání než moje starší (2003), takže nepopíšu postup, jak se k „Formát buňky“ dostat.

Upravil/a: cochee

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

formát buňky:
00000
http://office­.lasakovi.com/ex­cel/formatova­ni/ms-excel-2010-format-bunek/
http://lorenc­.info/3MA381/vl­astni-format-bunky.htm
http://lorenc­.info/3MA381/vl­astni-format-bunky-znaky.htm
Doplňuji:
ohledně SUMA souhlasím s cochee,to je vzorec,ale ten by měl být ve tvaru SUMA(),anebo je možný,že formát „000 00“ je pojmenovám SUMA

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nonnel

Než začneš něco opravovat, tak si vše zkopíruj buď do jiného sloupce nebo zkopíruj celý list. Teď záleží na tom, jestli spolu s PSČ máš i jiný text nebo je tam jenom PSČ. Jestli tam je jen PSČ, tak všechna čísla označ a pravým tlačítkem klikni a vyber Formát buněk. Pak máš dvě možnosti; buď to zformátuješ jako text (zarovná se ti to vlevo) nebo jako číslo bez desetinné čárky (zarovná se ti to vpravo). Text můžeš tak jako tak zarovnat vpravo, zrovna tak číslo vlevo. Tak si vyber.
Doplňuji:
Jestli to máš samostatně a ne zformátováno jako speciální, tak políčka označ a stiskni Ctrl+H a nahraď mezeru ničím (nahoru napíšeš mezeru a dole to nevyplníš).

Upravil/a: nonnel

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek