Avatar uživatele
ORION_

Jak velká, by mohla být Armáda ČR ?

Ahoj,
chci se zeptat, jak hodně by se mohla rozrůst Armáda ČR, kdyby začala masivně nabírat nové vojáky, když vememe v potaz, že ČR má 10,5 mil. obyvatel. (Třeba kvůli nějaké hrozbě, nebo něčemu) – Dnes má naše Armáda něco kolem 23000 vojáků.

* Nemyslím přímo třeba v případě napadení, ale kdyby prostě chtěla doplnit armádu o co nejvíce profesionálních vojáků, tak kolik by v našem státu max. získali ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3237 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Psychotic

Podle Global Firepower máme 4,061,000 obyvatel schopných vojenské služby.

Ovšem problém by byl takový, že v 21. století už pěchota není středobodem armády. Kdybychom nabrali do armáda každého, kdo udrží zbraň, měli bychom sice horu vojáků, ale s našimi lehkými sovětskými tanky a hrskou gripenů bychom byli stejně absolutně bezbranní. Padlo by padesát našich na každého jednoho zabitého nepřítele.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
AmazedWolf

V případě napadení státu má každý občan povinnost nějak pomoct. Buď jít do armády jako záložák, nebo nějaká veřejná pomoc, například odklízet trosky, atd…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lexx

mohla, mohla ale není na to peněz v rozpočtu a pak, dát do ruky flintu dnešním mamasboys bábovkám co tráví život v kuchyni na hrách u compu – neštěstí hotové

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek