Avatar uživatele
Karelcz

Jak velké díry jsou v chlebu při použití domácí pekárny?

Uvažuji o následující pekárně:
http://www.atra­net.cz/domaci-pekarna-sana-sbm-standard/d-71772/

Ale děsí mě dvě tyče a ty vrtule co to hnětou. To pak musí ten chleba příšerně vypadat. Je vůbec možné udělat to nějak rychle bez těch děr?
Sice domácí chleba je levnější asi o 1/2 ale abych to měl bez děr, tak bych asi musel hlídat kynutí a nějak složitě to vyndat anebo si udělat těsto ručně. To je dost složité a navíc je potřeba udržovat kvásek.
Doplňuji:
Ale to musím kontroval a pak to složitě vyndavat s těsta. To je dost složité. Myslel, že pekárny jsou již dobré. Když se peče chléb klasicky anebo i v troubě tohle odpadne.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Pájo, zzzzz před 3690 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pokud vyndáte metly po domíchání těsta (ještě před pečením), budete mít chléb (i) bez děr.
Doplňuji:
Nepovažuji za nikterak složité, sáhnout (u tohoto typu) do těsta pro dvě vrtule… sundáte je z hřídelek a je to. Nebo si vyberte typ, u kterého je míchání těsta řešeno jinak, např. hnětacími háky… nebo prostě dejte dírám v chlebu šanci ;)

Před koupí pekárny jsou myslím podstatnější detaily, které je třeba zohlednit při konečném výběru konkrétního typu…než díry v upečeném bochní(č)ku …např. velikost chlebové formy nebo forem, právě způsob míchání, možnost horního ohřevu (ohřev víka) atd.

Upravil/a: Pájo

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Karelcz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
lindicka4478

Já už domácí chleba od objevení https://www.va­sepekarna.cz nedělám. Spočítali jsme si s manželem, že radši dáme těch pár desítek korun denně navíc a budeme mít čerstvé pečivo od profesionálů, než abychom se dělali s domácím chlebem. Na internetu jsem další lidem prodala naši pekárnu a z ušetřených peněz si každý měsíc dopřáváno čerstvé pečivo (nejen o víkendech).

před 1129 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sůwa

Díry jsou v chlebu zespodu a na chuti mu rozhodně neubírají. Není to otázka ceny, ale mít doma kdykoliv čerstvě upečený chleba je skvělý komfort a určitě víš, že není rozmrazovaný. Co mám domácí pekárnu, chleba jsem nekoupila 🙂

před 3690 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

tak to pečte s tými vrtuľami, ale vrtule potom nekonzumujte, budete ich potrebovať pri ďalšom pečení.

[som zvedavý, koľko ľudí to zoberie vážne]
;)

před 3690 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek