Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 125ccm moto

zdravím, chtěl bych se zeptat..dělam řidičák na motorku 125 ccm a nemám moc zkušenosti s výběrem motorek, chtěl bych si koupit nějakou už jetou nejlépe enduro či motard. Líbila se mi Yuki 125 sm ale jedna polovina lidí tvrdí, jak je poruchová a špatná a druhá polovina zase tvrdí že je bezvadná a spolehlivá. Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti ohledně Yuki..co je na tom pravdy atd. popřípadě poradit p které značky brát a které ne ale nepotřebuj zase nejdrašší mašinu ;) Díky

Předmět Autor Datum
jedna polovina lidí tvrdí, jak je poruchová a špatná a druhá polovina zase tvrdí že je bezvadná a sp…
Uroboros 16.04.2012 22:39
Uroboros
Čínu raději ne ! Zkus se zeptat zde forum-chat,ale počítej s tím,že každá liška chválí svůj ocas.
miroslav 16.04.2012 23:02
miroslav
Yuki je snad největší a nejznámější čínský výrobce motorek a věř, že v tamních krajích vědí, jak mot…
Uroboros 16.04.2012 23:09
Uroboros
Obecně se tvrdí,že motory drží,zbytek je podstatně horší http://img.motorkari.cz/upload/files/temata…
miroslav 16.04.2012 23:13
miroslav
No, než jsem ji koupil, tak jsem taky pátral. Já kupoval Yuki Tine 125. Někdo tvrdil, že je fajn, ně…
ladaadal 17.04.2012 05:55
ladaadal
zase nejsou miliony na motorku :/ kamarád má právě přesně tu Yuki kterou chci ale zatim mi o tom nic…
warsot 17.04.2012 19:00
warsot
on se rozsype úplně stejně i japonec ;-), motor na Yuki je dá se říct japonec ač čínskej (stejné tec… poslední
Uroboros 17.04.2012 20:27
Uroboros

No, než jsem ji koupil, tak jsem taky pátral. Já kupoval Yuki Tine 125. Někdo tvrdil, že je fajn, někdo haněl, že po 10tis se rozsype. Máme ji sedmou sezonu a jsem spokojenej. Náhradní díly - odešel mi spínač světla na ruční brzdě - to samé má Honda 125 podobného typu. Pak jsem to kapku procházel a našel fůru dalších dílů na Hondě (vše made in China).
Servis - co jsem slyšel, tak zastoupení nestojí za nic, špatná komunikace, stránky taky nemají nic moc, ale jak říkám, hodně dílů lze nahradit.
Spolehlivost - nikdy mě nenechala ve štychu, jen musím vždy po druhé zimě rozebrat karburátor a důkladně vyčistit - nemá ráda starý benzín a dlouhé stání (ale to žádný motor), možná by pomohlo přes zimu občas nastartovat a zahřát, což u mě nejde - baterku vyndávám do tepla. Taky dělaj nějaká aditiva.
Nevýhody - občas se musí došponovat řetěz a pravidelně mazat (teď už jsem zvyklej na kardan bez údržby). Někteří to eliminují nákupem značkového, ale já mám najeto skoro 19tis a pořád s originálem. Zezačátku (kupoval jsem se 4500km najetých) dolejvání motorového oleje, ale to zmizelo, teď už jen měníme.
Já už na ní nejezdím, mám osmikilo, ale mladej řádí furt, ještě mladší se na ní učí za vsí a už i manželka zkusila. Nic velkého se na ní zatím neobjevilo.
Ale jako u všeho - mohl jsem chytit dobrý kus, nebo můžeš koupit Japonce a chytit špatný kus - to si moc nevybereš. Doporučuju po dokončení papírů projít bazary a svézt se na více strojích, okouknout kotouče a korozi, kdyžtak s sebou vzít znalce problematiky.
Většina starejch motorkářů kupuje stylem - okouknu, líbí se mi, projedu se - SEDLA MI DO RUKY.
K radám obchodníka pouze informativně a s rezervou přihlížet. Důležitej je pocit, když na ní jedeš.

zase nejsou miliony na motorku :/ kamarád má právě přesně tu Yuki kterou chci ale zatim mi o tom nic moc neřekne..má jit teprve měsíc :) Ale líbí se mi hodně už jsem na ní i jezdil..jede krásně a krásně se ovladá jenom jsem se právě chtěl zeptat jestli je značka Yuki spolehlivá, ať mám jistotu že se mi to někde v půlce cesty nerozsype ;) hodně lidí má totiž výhrady proti čínám :/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru