Avatar uživatele
karolka<3

Jak vložit rámeček do Gimp?

Dobrý den, nevíte, jak vložit v gimpu nějaký rámeček do fotky? Nejak na to nemůžu přijít.
Předem děkuji za odpověď :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? barnajka před 4488 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
barnajka

Jestli ti stačí jen jednoduchý ohraničení fotky, jdi na Filtry-Dekorace-Přidat okraj – a už si jen vyber barvu a tloušťku rámečku. Hodnota X je šířka (tj. orámování fotky NAHOŘE a DOLE) a hodnota Y je výška (tj. orámování fotky VLEVO a VPRAVO). Doufám, že jsem to neřekla naopak :))
Položku ‚Delta hodnota‘ nastav na minimum, jinak bude levá půlka rámečku plnobarevná a ta druhá světlejší, jakoby stínovaná. Mě se to moc nelíbí, tak tu deltu dávám na nejnižší hodnotu.

Jinak pěkně vypadá i nerovný nebo zaoblený okraj – všechno najdeš pod Filtry-Dekorace.
Neboj se s tím hrát a zkoušet – když budeš pracovat s kopií fotky, nemůže se vůbec nic stát. Dáš jen Ctrl+Z a jedeš nanovo ;)

Taky je možnost stáhnout si z netu hotový rámeček (jednoduchý, nebo různě zdobený.
Ideální bude ve formátu png nebo gif, kdy střed (=otvor na fotku) nebude plný (bílý), ale s průhledností. Tento rámeček jenom zkopíruješ a jako novou vrstvu vložíš na požadovanou fotku. Pak jenom vrstvu ukotvíš přes CTRL+H a uložíš.
Já si teď s Gimpem taky trochu hraju a volím metodu pokus-omyl :) A zrovna ty rámečky mě taky chvilku trvaly, než jsem jim přišla na kloub. Přitom je to brnkačka :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Přešla jsem od Gimpu k PhotoFitre, umí mnoho podobných věcí a dají se vkládat další obrázky bez označování vrstev. Tam jsou rámečky Filtry – Maska. Ozdobné rámečky dělám na www.loonapix.com/cz, jsou tam i další vychytávky a úžasně jednoduché.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek