Avatar uživatele
poradtepls

Jak vrátím PC o pár dnů zpět?

Z plochy PC mi zmizela složka s audio, video, fotkami, apkami… směs. Není to ani v nevysypaném koši, ani nikam přesunuta… spiknutí! :)) Dá se vrátit PC o týden zpět? Vidím jen obnovení systému včetně účtů či tovární nastavení… což je mi k ničemu. Případně chytrá apka? Použil jsem i apku Recuva, ale ta mi našla zlomek věcí ze zmíněné složky. Mám 8.1, díky.

Omluva, jsem tu ze zoufalství první den, a nevím jak reagovat tak alespoň takhle. Bod obnovy mi data žel neobnovil. Dále… chápu že „samo“ se to neztratilo, ale nechápu jak… jedná se o osobní PC, pravda po aktualizacích a restartu, ale tomu váhu nepřikládám. V „posledních otevřených“ už jsem se složitě dostal k několika podsložkám ze zmíněné, stejně jako apkou pro obnovení, ale… jedná se o promile obsahu, vůbec ne o procenta. Chápu rozdíl mezi složkou a zástupcem… ale nechápu kam mi to který Ufouni sebrali…fak nee…:((( Děkuji všem za milou snahu. :)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2781 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

…se mi zdá, že na plochu se dává jen zástupce, takže prohledat všechny složky, je možný, že při nějaký aktualizaci se ti třeba přejmenovaly na původní název, todle vypadá, že se ti šouplo do knihoven, jinak bod obnovy opravdu nevrací data (jedna nemilá vlastní zkušenost)…
…a šlo by to třeba najít, je to někde v nabídce: poslední otevřené soubory…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Mám takové jemné obavy, že bod obnovy, zmiňovaný Lamalam, nevrací bohužel uživatelská data ☹ týká se dat systémových. Ale třeba je to u Win8 jinak, nechci machrovat. Znám jenom ty starší, ne tak profláknuté, Windozy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Co na to říká vyhledávání a povolení zobrazení " neviditelných souborů a složek".
Musíš ovšem znát přesný název složky.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Win nepoužívám, ale našla jsem toto: Během bootování stiskni Shift+F8, měl by se spustit nástroj obnovení systému, v něm si můžeš vybrat bod obnovy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Samo se to ztratit nemohlo. Kdo to smazal ? Program ? Uživatel ? Je PC z zaměstnání řízeno doménou ? Raději bych byl opatrný, je možné se vrátit zpět (nějaký bod obnovy), ale ty body obnovy většinou nemají vliv na data – i když to nevylučuji. Akorát opatrně, aby nedošlo ke stavu, že to nepůjde obnovit vůbec. Na WindowsXP bych s obnovou věděl, ale 8 jsem nepoužíval a mám už jen Win10:

START/pravé tlačítko myši/Ovládací panely/Obnove­ní/Spustit nástroj obnovení systému

Win8 to budou mít asi podobně. Ale je tam informace, že obnovení nemá vliv na data, jak jsem výše popisoval.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Obnovení systému na data opravdu nemá vliv. Tak mě napadlo: pokud skutečně nedošlo k vymazání souborů, jen k jejich přemístění a pamatuješ si jejich název, tak zkusit v nabídce start zadat název do okýnka „prohledat všechny soubory“. Mám ale win7, nevím, jestli to takhle lze i u jiných OS.

před 2781 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Jak píši. Vyhledávání je v každém WIN !
Bod obnovení nemá vliv na data, ale soubor nebo složku by měl vrátit tam kde byla, to nejsou ta data ! Mnohokrát jsem to použil, hlavně to vyhledávání.

před 2781 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek