Avatar uživatele
KdoSiOdJinud

Jak vyhledávače indexují text který je…

v style=„display: none;“ ? Používám na webech javascript pro změnu css > při stejné adrese měním obsah stránky, je obsah který je defaultně skrytý (ale je ve zdrojovém kodu citelny) indexován vyhledávači?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? panenka, Miroslavst před 4897 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

google je poměrně dost chytrý vyhledávač a skutečně s tímto a podobnými podfuky počítá …

tomu co popisujete se říká „black-hat SEO“ a pokud google bot rozpozná rozsáhlejší textový obsah skrytý touto metodou může být věc posouzena jako SEO podvod a celý web může být postižen penalizací PAGE RANKU nebo dokonce zabanováním.


také je dobré vědět že Google Bot který prohledává web UMÍ CSS … 🙂. Nejen pomocí semantiky html elementů, ale dokonce i podle vykalkulované viditelnosti na stránce a barevného kontrastu textu umí určit celkovou důležitost textu na stránce. Samozřejmě skrytý text je vydatně penalizován stejně jako zbytek stránky pokud je ho mnoho.

http://www.mat­tcutts.com/blog/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Gollumek.88

display: none je pouze otázka css, text na stránce stále je. Když si v prohlížeči vypnete styly text s tímto nastavením tam najdete.

do nějakého divu s „display: none“ dejte několik odstavců textu, dejte si tam nadpisy od h1 do třeba h4. když toto nahrajete na web a na stránce bude zobrazen třeba jen jeden obrázek a nic dalšího, tak při vypnutí css se zobrazí i veškerý text.

například na tuto pokusnou stránku můžete použít seo-servis.cz – zdrojový kod napsat tam stránku se skrytým divem a nechat zkontrolovat. uvidíte že vám to napíše, že stránka obsahuje dostatek textu, a vypíše i počet nadpisů a jejich obsah.

takže display: none indexuje text stejně jako všechen ostatní.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet