Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak vysadit zaseklé dveře

Ahoj,

do paneláku (kovová futra) jsme pořídili do jedné místnosti nové pokojové dveře. Jsou těžké a masivní, ale při nasazování kladly lehký odpor (nasadily se jenom na první půlku čepů pantů). Protože nikde jinde zaseklé nebyly, lehce jsem do nich přes prkno zvrchu klepl kladivem a zajely až na konec pantů.

Po nasazení jsem ale zjistil, že mám křivou zárubeň a dveře nejdou úplně dovřít, protože mi to na vrchní části boční hrany cca o 2mm přesahuje. Potřebuji tedy lehce přitáhnout horní pant. Dveře ale teď nemůžu vysadit - při pohybu směrem nahoru se v pantech ani nehnou. Stříkl jsem mezi panty dveří a futra trochu WD-40, ale dovnitř mezi čep a pant se to určitě nedostalo, protože tam není ani mezírka místa. Co s tím můžu udělat?

Děkuji za jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
Zkuste dveře vysazovat kývavým pohybem otevřít-zavřít a současně tlačit nahoru. Když to nepomůže, pa…
sHpy00n 11.01.2013 23:33
sHpy00n
Díky! Kývání, tlačení nahoru a současné podsunování klínu pod dveře pomohlo! Teď už tam jsou s utaže… poslední
newbie 19.01.2013 16:58
newbie
Zasadíte pod dveře bukovou lať a pod ní dáte kousek kulatiny. Následně na volný konec latě pomalu šl…
kejki 11.01.2013 23:36
kejki
Přizval bych ještě HOKRA, který by poklepával při vysazovací činnosti na panty.Selže li tato metoda…
tomassyr 12.01.2013 00:30
tomassyr
Co se vyprdnout na vysazování a jen přečnívající hranu přejet elektrickým hoblíkem či jinak srazit?
Filuta 12.01.2013 13:14
Filuta

Zkuste dveře vysazovat kývavým pohybem otevřít-zavřít a současně tlačit nahoru. Když to nepomůže, pak jedině pákou pode dveřmi. Příště než dveře nasadíte, mázněte do pantu trochu vazelíny. Nikoli patlat na pant na zárubni, ale do pantu na křídle.

Přizval bych ještě HOKRA, který by poklepával při vysazovací činnosti na panty.Selže li tato metoda mužete ještě panty shora provrtat a WD či jiného pomocníka vpravit tudy. Poté následuje plátek pilky na železo a odříznutí pantů na dveřích. Jestliže toto nelze, potom ještě rozbrus a odřezání pantů na futrech a jejich následné přivaření. Ještě se dají zničit ty dveře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru