Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vysvětlit systému, že je v 4-pólovém jacku mikrofon?

Zdravím,
mám pravděpodobně softwarový problém se zprovozněním externího mikrofonu u Lenovo ThinkPad EDGE E420.
Notebook má čtyř pólový jack kombinující výstup zvuku a vstup mikrofonu v jednom jacku. Mám nainstalované původní Windows 7 včetně všech ovladačů od výrobce a asi mi uniká nějaká volba, kterou je potřeba zaškrtnout. Připojím cokoli do jacku a čekal bych nějakou nabídku, co jsem připojil. Bohužel, automaticky ve vždycky aktivuje výstup a vstup je neaktivní. I když připojím čtyřpólové handsfree, tak se mikrofon neaktivuje a funguje jenom zabudovaný mikrofon v rámečku obrazovky.
Jak jsem tu už psal, čeká mě ozvučení našeho posledního zvonění. Zkoušel jsem pokusně hrát přes jack, ale vzhledem k otřesné zvukovce mého notebooku jsem došel k závěru, že budu hrát přes HDMI, což znamená, že mikrofon musí být přimíchaný už na výstupu z notebooku.

Děkuju za nápady, nechápu, co by jim udělalo dát tam jack navíc.

Předmět Autor Datum
4-pólové zapojení (TRRS) existuje dvojí - "Apple" a "Nokia", liší se umístěním jednotlivých vývodů n…
touchwood 01.04.2013 11:41
touchwood
Tak můj notebook má prý "Apple" zapojení, ale stále se tomu nechce fungovat i po vypůjčení sluchátek…
Potkan007 01.04.2013 13:05
Potkan007
ještě můžeš zkusit nokiácký headset.. ;-) poslední
touchwood 01.04.2013 13:29
touchwood

4-pólové zapojení (TRRS) existuje dvojí - "Apple" a "Nokia", liší se umístěním jednotlivých vývodů na tomtéž konektoru.

Z mého pohledu je to prasárna.

edit:

3.5 mm TRRS (stereo-plus-mic) sockets are particularly common on recent smartphones, and have been used e.g. by Nokia since 2006; this is often compatible with standard 3.5 mm stereo headphones. 2 different forms are frequently found, both of which place left audio on the tip and right audio on the first ring (mirroring the configuration found on stereo connectors). Where they differ is in the placement of the microphone and return contacts. The first, which places the return signal on the second ring and the microphone on the sleeve, is used by Apple's iPhone line, HTC devices, latest Samsung, Nokia and Sony phones, among others. The second, which reverses these contacts, is used by older Nokia mobiles, Samsung smartphones and some Sony Ericsson phones.[13] One such pin assignment, with ground on the sleeve, is standardized in OMTP[14] and has been accepted as a national Chinese standard YDT 1885-2009.

http://en.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_%28au dio%29

Tak můj notebook má prý "Apple" zapojení, ale stále se tomu nechce fungovat i po vypůjčení sluchátek k jáTelefonu s mikrofonem, jako kdyby byl mikrofonovový kontakt poškozený.

Tak pozměním otázku. Jsem schopnej zařídit to, aby byl vstup z levné USB zvukovky a výstup z HDMI? Na stolním počítači mám kombinaci vstupu přes PCI zvukovku a výstupu přes zvukovku na desce (optika), tak předpokládám, že by to snad neměl být problém, jenom v ovládacích panelech nastavím výchozí vstup tu USB a výstup HDMI.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru