Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vytvořit "jednu velkou síť"?

Zdravím,
chtěl bych si kvůli letním měsícům trvale rozšířit signál wifi i před veliký rodinný dům.
Momentálně mám 2 wifi sítě, které pokrývají dům a třetí budovat nechci (nepraktické, neustále musím přepínat sítě, zabírám sousedům už tak dost kanálů).
První "wifi-ordinace" pro pacienty- oddělení klientů na síti, druhou "WiFi-Garaz". Ve skříni jsem vyhrabal starý Huawei HG520i od O2. Představa je velice jednoduchá, narážím ale na limity vědomostní, technické i na problémy s výbavou.

Síť "WiFi-Garaz" vysílaná z AirLive WL-5460AP má na zahradě velmi slabý signál, u mě v pokoji s výhledem na zahradu je ale signál velmi dobrý. Chci rozšířit dosah Wifi-Garaz, repeater se mi jako řešení nelíbí. Asus má IP 192.168.1.1. V nastavení Huawei jsem udělal následující změny: změnil jsem jeho IP na 192.168.1.200, DHCP jsem přenastavil na "relay" s cílem 192.168.1.1 (Asus), síť jsem pojmenoval WiFi-Garaz, nastavil jsem stejné zabezpečení a stejné heslo.
Po tomto zásahu vidím v připojení jednu síť Wifi-Garaz, jsem v místech, kde už byl AirLive tak na 60% a mám 100% (sedím vedle Huawei). Jenže přístup na internet funguje když zrovna chce, spíše ne, než ano.

[http://pc.poradna.net/file/view/8915-wifi-png]

Předmět Autor Datum
Teda, kto vykouma z toho obrazku pre teba podstatnu odpoved "preco internet funguje len ked sa mu ch…
KiloViktor 26.03.2012 21:03
KiloViktor
:-D Souhlas s tisíciViktorem - nejsu sice síťař, ale nad tvými hieroglyfy by se oběsil i Champollion…
mif 26.03.2012 21:07
mif
Chodím na SŠ, plán jsem se snažil maximálně zjednodušit aby nebyl příliš veliký. OK, zkusím to načrt…
Potkan007 26.03.2012 21:29
Potkan007
Tak jsem se na to vrhnul, jestli jsem na něco zapoměl, nebo je něco nejasné, ptejte se. [http://pc.… poslední
Potkan007 26.03.2012 22:19
Potkan007

Teda, kto vykouma z toho obrazku pre teba podstatnu odpoved "preco internet funguje len ked sa mu chce" je u mna borec a to robim s radio vysielacmi takych 20 rokov.
Ja teda neviem, ci mas len zakladne vzdelanie, alebo si nebodaj MuDr, ale mozno si niekedy pocul, ze sa robi obrazok a k nemu sa pisu body v podobe legendy.
V pripade wifi je potrebne zakreslit vsetky AP a PC do planov rodinneho domu (najdes ako prilohu ku kupe domu pod oznacenim "vykresova dokumentacia").
Staci aj jednoduchsi nakres do ktoreho zakreslis farebne jednotlive AP a PC do kruzkov tak aby si ich mohol oznacit cislami.
Neviem ci tu mam vypisovat kompletny postup, alebo ti staci len napovedat, ostatne ta napadne. Ono je toho vpodstate aj celkom dost, mozno sj na dve strany A4.
Skor by som doporucil si pozvat kto wifi siete robi dost casto, alebo pravidelne.

Chodím na SŠ, plán jsem se snažil maximálně zjednodušit aby nebyl příliš veliký. OK, zkusím to načrtnout včetně místností, zjednodušená podoba nedostačuje. To bude zajímavé poskládat na něj každou z tolika místností v obou patrech a odhadem 10 připojených zařízení. Plán od domu má někde schovaný táta, pro potřeby zakreslování si signálu ho od něj chci už pár let a stále jsem ho neviděl.
Otevřel jsem grafický program a zděsil jsem se co mě to vlastně čeká za kreslení. Jdu na to, do zítřka bych to měl stihnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru