Avatar uživatele
novakov

Jak vytvořit a uložit obsah (názvy souborů) složky ve W7 do např txt ?

Potřebuji uložit seznam obsahu složky – názvy různých typů souborů nacházejících se v jedné složce souborů do např. txt.
Lze vytvořit i seznam složky se soubory včetně jedné podsložky kde je jeden soubor?
Nejsem nováček, ale na toto jsem nepříšel. Kdysi v dosu byl manager ten nějaký seznam uměl, ale už si to nepamatuji. Velice děkuji Novák

Zajímavá 0 před 2810 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Otevřeš start nabídku a napíšeš cmd – měla by se objevit ikonka příkazového řádku, tu spustíš (stačí jen Enter) a otevře se černé okno. Musíš umět pracovat s textovým zápisem souborové cesty. Například chceš vypsat obsah složky C:\Windows. Na začátku řádku (v promptu) máš uvedenu aktuální cestu; musíš se přepnout na cestu, ve které budeš chtít mít soubor s výpisem uložen (a současně musíš zajistit, abys měl k zápisu do této složky oprávnění). Nejlépe tedy příkazem

cd \users\nazev_uctu

a samozřejmě „nazev_uctu“ nahradíš skutečným názvem windowsovského účtu, tedy např. cd \users\novakov. Nyní použiješ příkaz „dir“ takto:

dir \windows\>vypis.txt

Tím se ti obsah složky \Windows vypíše do souboru vypis.txt a tento soubor nalezneš na cestě, na kterou ses předtím nastavil – to jest \users\novakov\; tento soubor už můžeš vyhledat klikáním přes Průzkumníka/Po­čítač. Já teď nemám k dispozici PC s WIndows 7, postup kontroluju na Windows XP a v něm se výpis v souboru vypis.txt objevuje i s nějakým doprovodným textem v češtině a tento text je vinou chybky v systému zkomolen. Nevím, bude-li tomu tak i v Sedmičkách.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek