Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vytvořit dostupnou wifi síť v rámci budovy

Ještě jeden dotaz (pro TW ;-) ):
výhledově se blíží potřeba mít v rámci cca 5. podlažní budovy wifi síť jako součást firemního intranetu.
Požadavek je takový, aby v celé budově (ocel, sklo, železobeton) byla jedna wifi síť s jedním definovaným přístupem. A protože v tom lehce plavu, ptám se zkušenějších...
Jak udělat a pomocí jakého HW jednu WLAN, která bude součástí metalické sítě abych nemusel pro případný každý AP definovat zvlášť přístupové hodnoty a aby mobilní uživatel měl možnost se připojit v kterémkoliv podlaží, případně se připojený volně pohybovat v rámci celé budovy.
Díky

Předmět Autor Datum
cisco WLAN control system, WLAN controler ;-)
JR_Ewing 05.09.2007 11:50
JR_Ewing
A to zajistí i roaming?
Jan Fiala 05.09.2007 12:58
Jan Fiala
Robil som 5 poschodovu budovu jendej vacsej spolocnosti. Poziadavky boli aby bol net pristupny vsade…
fleg-sk 05.09.2007 13:21
fleg-sk
Je to 4100 poslední
fleg-sk 05.09.2007 13:23
fleg-sk

Robil som 5 poschodovu budovu jendej vacsej spolocnosti. Poziadavky boli aby bol net pristupny vsade a aby bol pristupny jak pre zamestnancov tak pre navstevy.
Vyreisil som to hotspotom od zyxelu (4000V2? uz si nespominam presne aj tak maju len jeden typ myslim) a na kazdom poschodi boli ovisy 5460, ktore roamovali). Signal kazdeho ap som zosil malou 5db vsesmerovou antenou s magnetickym uchytom. silnejsie anteny sposobovali odrazy a samorusenie.
Zyxel ma napr prekvapil moznostou ochrany vnutornej siete cez arp poisoning. Navyse je to blbuvzdorne zariadenie, ktore dokazali obsluhovat buchty na recepcii (resp jeho tlaciaren, ale to im staci).
Ziadne cisco to sice nie je, ale je to uz skoro rok a ziadne staznosti doteraz nebola a naco ist s kanonom na vrabce;o)?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru