Avatar uživatele
matej.kv

Jak využít Android telefon jako bezdrátová sluchátka?

Mám telefon huawei y300 který má root a chtěl bych ho použít jako sluchátka k pc. Např.: Mám na pc puštěný film na chci se koukat dál než mi dosáhne kabel od sluchátek.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2824 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
postcd

Odpoveď byla označena jako užitečná

Softwarový Audio/video přehrávač VLCplayer umí streamovat po místní síti ( http://www.wi­kihow.com/Use-VLC-to-Stream-Audio-and-Video-to-Multiple-Computers-on-Your-Network-Using-Multicast ) a zároveň i stream přijímat a přehrávat. Existuje WIndows i Android verze. Pokud by se vytvořil HTTP stream na Windows PC a Android se připojil do místní sítě přes WIFI a pak vložila adresa streamu s IP Windows počítače, tak by to teoreticky mohlo jít.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?matej.kv Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Cenobita

To co popisuješ je vlastně jako by byl telefon bezdrátovým multimediálním zařízením, případně propojený kabelem. Pokud vím tak toto telefon nepodporuje a není na to asi takto konstruovaný, telefon je konstruovaný tak aby nepřijímal, ale naopak vysílal zvuky (má jack audio out).

Pokud jsem pochopil tvoji představu tak si chceš dát telefon k uchu (nebo s použitím hlasitého odposlechu: speaker/hands-free/handset) a poslouchat třeba film který běží na PC.

Jediná možnost jak toto vyřešit je tato:

  1. K PC připojíš FM transmiter do audio výstupu pro sluchátka (ten si musíš koupit)

vygoogli si: transmiter FM jack

tento je většinou používaný v automobilech kde se zapojuje do zapalovače, musíš však koupit ten co se dá zapojit do Jacku pro sluchátka.

  1. Pak naladíš na tomto FM transmiteru nějakou vhodnou frekvenci (jsou předdefinovány). Zvuk z PC bude transmiterem vysílán do prostoru v okruhu s dosahem řádově 20 metrů.
  2. naladíš na FM rádiu v mobilu FM vysílání transmiteru.

Z uvedeného je patrné, že telefon musí mít vestavěný FM přijímač.

Upravil/a: Cenobita

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek