Avatar uživatele
Lgee

Až nastane doba ledová, kolik bude stupňů?

Zajímavá 0 před 2333 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Podle toho kde.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Až nastane doba ledová, bude pravděpodobně stejně stupňů jako při předchozích dobách ledových. Vzhledem k tomu, že se tyto klimatické změny počítají v milionech let, chystat si dnes zimník je asi poněkud předčasné.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jirka F

Doba ledová nastane až se zastaví severoatlanské proudění v roce 2020 nebo 2030 bude něco jako malá doba ledová,ale doba ledová bude až za hodně dlouho asi za 300 let možná víc. Také záleží na jiných přírodních jevech než je současný antropogenní skleníkový efekt.Obecně zde většina nadává na katastrofická horka, nadprůměrně teplé zimy, sucho a obecně GO.To se dá pochopit, jasně, je to někdy nepříjemné, sucho je problémem největším.Někteří lidé ale asi nechápou, co by se stalo kdyby místo oteplování nastalo ochlazování pod normální hodnoty. Pokud by se na planetě ochladilo a plodiny by nebyly schopni dozrát, tak by se některým lidem rozsvítilo až by neměli co dát do pusy. Jaké by to mělo v dnešním světě následky si ani netřeba představovat.

Upravil/a: jirka F

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Málo. Doby ledové netrvaly milióny let, ale tisíce!!!!
Nicméně myslet si, že přes noc všechno zmrzne(pokud nedojde k ochlazení vlivem dopadu velkého asteroidu) je nesmysl. Současná situace je o něco složitější neboť proti ochlazování působí skleníkový efekt. Zatím se zdá, že skleníkový efekt vítězí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
autacek

to: Mosoj

První zdokumentovanou ledovou dobou je tzv. huronské zalednění, ke kterém došlo před 2,3 miliardami let. Ale jestli chcete, počítejte si to klidně ve statisících. 😉

před 2333 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek