Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak využít staré PC s Atomem ?

Dobrý den.
Za týden-dva si budu pořizovat nové PC. A protože si nechci pořizovat nový monitor (Zatím. Určitě plánuji si pořídit nějaký lepší monitor s větším rozlišením), tak starý PC bude odpojen. Ale nechci, aby byl úplně zbytečný, chtěl bych ho nějak využít i do budoucna.

Jako jediné rozumné využití se mi jeví server, nebo HTPC. Server je ovšem dnes za pár kaček, takže je prakticky zcela zbytečný. Proto tu zůstává HTPC.

Deska je tato:
http://www.alza.cz/zakladni-deska-intel-d945gclf-l ittle-falls-int-atom-230-sc-fcbga8-i945gc-ddr2-667 -int-vga-us-d94911.htm

Sice má jen 1 jádro, ale myslím, že 1 jádro s HP pro HTPC bohatě stačí. Dále je v ní osazeno 2GB RAM.

Ovšem je zde zádrhel.
Nejsem v okruhu HTPC moc informovaný, a proto mi dělá starost to, že tato deska má na dnešek již zastaralé porty, a nevím, jestli by VGA + externí zvuk dokázaly přenést nějakou dobrou kvalitu (FullHD není nutným požadavkem. Spíš výhodou.).Ono by to teoreticky mělo fungovat stejně dobře, jako HDMI akorát s menší kvalitou. Má televize 32LC42 RGB (VGA) port má, takže by se to možná dalo.¨

Chtěl bych se tedy zeptat: Dá se tedy takto tato deska využít, a nebo bude chudinka trčet na půdě pod útokem hnusného prachu. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Ono by to teoreticky mělo fungovat stejně dobře, jako HDMI akorát s menší kvalitou trochu si odporu… poslední
touchwood 25.12.2012 23:44
touchwood

Ono by to teoreticky mělo fungovat stejně dobře, jako HDMI akorát s menší kvalitou

trochu si odporuješ. :-) Buď to bude stejně kvalitní jako HDMI nebo s menší kvalitou. :-)

Navíc Atom 230 ti HD obsah zcela určitě nepřehraje, není-li vybaven ION2 grafikou. Na běžná DVD a DivX je OK.

Osobně bych ale doporučil spíše užití jako malého souborového/tiskového serveru (nebo routeru pro 100mbit internet) s Linuxem nebo FreeNAS, to je ta pravá parketa pro Atom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru