Avatar uživatele
Efchen

Jak vyzrát na sousedku z nižšího patra, která na vás v noci buší koštětem?

Moji známí se už delší dobu potýkají v bytovce s problémem, že je jejich sousedka pravidelně kolem 2.-4. hodiny v noci neoprávněně obviňuje z toho, že dělají rámus a ona nemůže spát.

Sousedka je alkoholička, má jednoho syna, ten se jí bojí. Tvrdí, že tam známí pouští stereo na plné pecky, to se ale v jejich bytě ani nenachází.
Kvůli jejímu stěžování, že v noci slyší kroky, si již pořídili koberec, nicméně všichni jsou to běžní lidé, co v noci spín a ráno chodí do práce. Její scény s koštětem doprovázené řevem je budí.

Jednou na ně dokonce volala policii, ti než je vzbudili, si sami ověřili, že v bytě je hrobové ticho. Řekli ale, že se s bláznivou sousedkou bohužel nedá nic dělat, jen vzhledem k jejímu věku doufat, že brzy zemře..
Napadá vás LEGÁLNÍ způsob, jak toto řešit? Nějaké zkušenosti?

Dodatek vzhledem k odpovědi: Že je paní sousedka alkoholička je evidetní kvůli tomu, že ji zrovna ta sousedka (má známá), na kterou s oblibou v noci buší, několikrát pomáhala, když ležela opilá pod schody, počůraná a nebyla schopná se sama dostat domů. Možná se tomu špatně věří, ale mí známí jsou dobří lidé, rozhodně ne arogantní. Ale stářím moudrost často odchází a alkohol tomu sndno pomůže..

Zajímavá 0 před 2235 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Toto je pohled jedné strany, záměrně třeba zkreslený tak aby sousedka působila jako nevyrovnaná alkoholička která volá policii na lidi kteří žijí ve svém bytě jako myšky (ostatně udělat z někoho pomluvou alkoholika není vůbec těžké, jde to prakticky u každého) … věřil bych tomu že pohled a výklad z druhé strany by zněl velmi odlišně. Pak je ovšem těžké radit když pohled druhé strany vlastně neznáme vůbec.

Snažte se se sousedy vyjít, špatné sousedské vztahy jsou jen málo kdy způsobeny jen jednou ze stran, obvykle to chce značnou dávku neochoty a arogance na obou stranách. Nejlepší je vyříkat si to osobně bez emocí a jednoduše přislíbit snahu o dodržování nočního klidu. Pokud jakékoliv přímé jednání selže (ať už proto že se aroganci nepodařilo udržet na uzdě nebo proto že je skutečně protistrana slušnému jednání nepřístupná) nezbývá než se s tím naučit žit, protože sousedy si jen tak nepřevychováte a propírání s policií a na SVJ nevede absolutně k ničemu, jen k dalšímu zhoršení vztahů.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… kdo nezažil, nepochopí >>> to chce dát na modlení, ať si ji tam rychle vezmou, když je tak svatá (jak tvrdí) … tohle vyřeší jen smrt a nebo odstěhování …

před 2235 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek