Avatar uživatele
aliendrone

Až skončí podpora Windows 7, přejdete na Windows 10?

Dříve či později firma, jejíž název nechci psát (vklínil by se mi tam přinejmenším odstavec TAK sprostých slov, až by vám vyhořelo LCDčko) ukončí podporu Windows 7, přejdete na W10 nebo se vaším hlavním OS stane nějaké distro Linuxu? (jablíčkáři sorry, jste pro mě exoti)

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Roman71, Kepler před 2350 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Odpoviem testom:
na poštu a komunikáciu používate
1 – rydlo a bridlicovú tabuľku…
2 – pero a papier…
3 – počítač a mobil…
4 – meníte mobil, alebo počítač za novší model ANO/NIE
ak ste označili bod 3. (počítač a mobil) a v bode 4. označili ANO, potom zaručene neostanete na Win7, ale časom prejdete na nový operačný systém.

Používanie Linuxovej distibúcie je často obmedzené nutnosťou použiť konkrétny požadovaný program (pod OS windows), ktorý nespolupracuje s Linuxom.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
independent

Win10 nikdy, možná bude ještě jiný, jinak linux, bohužel Led má pravdu, ale linuxoví vývojáři se taky snaží.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Nepřejdu, ani náhodou. Win7 si chráním jako oko v hlavě a ty jejich následující deriváty jsou čím dál dražší a čím dál víc na ho*no, o nárocích na RAM nemluvě. Jen si vzpomeňme na tu jejich Vistu – katastrofa! Ti, co zůstali u starého XPéčka taky neprohloupili, i bez další podpory. Linux a další alternatiivy mají jedinou výhodu: nejsou tolik napadány viry. Na druhé straně ještě není dost programů, které by byly podporovány tímto OS.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

No, vzhledem k tomu, že jsem se dostal k prvnímu PC v době, kdy pod kapotou tepal Intel 386DX/40 a poháněl ho DOS 6.22, jsem si za ta léta strávená nuceným přechodem na komerčně veleúspěšný Cedník*95, 98, 98SE, XP.. zvykal těžko. Nutno dodat, že nezvykl dodnes. Za tu dobu jsem stihl objevit kouzlo *NIX systémů a paralelně s Windows jel na Linuxových distribucích, u kterých probíhal překotný vývoj směrem k uživatelské přívětivosti.

Situace za 25 let mé práce i zábavy s PC dospěla před rokem k nutnosti koupit licenci na Windows 7 Professional a to hned pro dva počítače. Až skončí podpora Windows 7, budu je udržovat tak dlouho, dokud to jen bude možné. Windows 10, který teď „bydlí“ v novém laptopu, nechci (z jistých důvodů, které tu nebudu rozebírat) do žádného dalšího počítače. To si raději stáhnu nějaké to Linuxové distro. Používám víceméně multiplatformní programy, které běží pod Windows i Linuxem, takže pro mne je budoucnost Windows 10 jasná.

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… w7 mám na starým noťasu, kterej používám hlavně pro stahování a přehrávání filmů přes tv, nemám důvod kupovat w10, a pochybuju, že by je stejně zvládl, jinak už desítky mám a osobně mi moc nevaděj, jen některý věci, ale to se dá upravit nebo si na to zvyknout (víc mi vadily osmičky, to byl docela šok, s tím jejich metrem) …

… třeba já používám program SketchUp (a lepší a dokonalejší jsem nenašel), a ten pro Linux není, tím pádem je pro mně v každém případě pasé …

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Až když absolutně nebude zbytí. Z mých 10 počítačů jsou Windows (7) jen na jednom a to jen proto, že musím psát výstupy ve Wordu a Excelu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

V notebooku mám ještě pořád Windows XP,
v počítači, který jsem dostala v srpnu, Win 10.

S Win 10 od srpna bojuji, vadí mi, že mne nechtějí
nechat nastavit si systém podle svých potřeb.

Je toho víc, ale nejvíc mi vadí, že se ještě před přihlášením
do systému připojují k internetu a nemám možnost to někde
zrušit.

Pravděpodobně místo nich nainstaluji Windows 7, které budu používat
i po skončení podpory (dokud pro ně bude existovat vhodný software).

Potom přejdu na Linux.

_____

Není pravda, že pro Linux neexistuje dostatek vhodných programů.
Existuje. Problém mají lidé, jejichž zaměstnavatel vyžaduje používání
určitého konkrétního software a „hráči“.

Programů a her pod Linux je méně, než pod Windows, ale běžné činnosti zvládá
dobře. Dokumenty, práce s obrázky i videy, přehrávání hudby a filmů, přístup do internetu → to vše má Linux už dlouho. A zvládnuté tak dobře, že od něj Microsoft některé funkce přebírá (kopíruje) → už od Windows XP, pokračuje i v „Desítkách“.

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Roman71

Nedalo mi to, abych sem nepřihodil ještě jednu zkušenost z nedávné doby. před cca 14.dny jsem do jednoho starého NECa instaloval Windows XP Professional. Na skříni byla původní licenční nálepka, tak proč ne, že? Jenže.. po restartu se stáhla jakási aktualizace a Windows XP nešel aktivovat!!! Co následovalo?
Dostalo mne to do bodu varu, když jsem večer, celý bezradný, brouzdal po netu a hledal jeden prográmek přímo od MS pro zadání aktivačního klíče do XPéček, MARNĚ.. Prostě se ten gigant rozhodl, že nově instalovaná XP po ukončení podpory budou jednoduše NELEGÁLNÍ a basta!

..jak to nakonec dopadlo? Dobře.
Vytáhl jsem z šuplíku instalačku Linux Mint 18 a za 20 minut nebylo co řešit :) NEC žije dál a má v sobě aktuální systém se vším, co je potřeba.

před 2349 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

No… já si myslím, že ty podbízivé dokolečka prodlužované upgrady na W10 zdarma souvisí s drby (nevím, jestli už to třeba není náhodou oficiální), že Google připravuje desktopový OS.

To by pak asi HODNĚ lidí šlo ze sedmiček do „Androida“ pro PC, nemyslíte?

před 2350 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
independent

asi ji android je taky linux

před 2350 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Roman71

No, Android má sice linuxové jádro, ale v podstatě je stavěný pouze na Arm nebo Intel Atom procesor. Chrome Book bez pevného disku je bez internetu v podstatě k ničemu. A pokud se Google snaží už delší dobu vytvořit OS pro PC, jsem zvědavý, co z toho vzejde.
M$ bude mít asi ještě tvrdší konkurenci :) krom toho, že Linux už používá dost lidí na hry ze služby Steam.

před 2350 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
independent

win10 nikdy, možná bude ještě jiný, jinak linux, bohužel Led má pravdu, ale linuxoví vývojáři se taky snaží

před 2350 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek