Avatar uživatele
Makky81

Jak vyčistit granitový dřez od vodního kamene?

Zdravím! Potřebovala bych poradit nějaký účinný čistič na granitové dřezy. Před lety jsme koupili granit, který jsme vyměnili za nerez. K němu jsme zdarma dostali čistič na granitové dřezy – http://eshop-blanco.cz/521-cistici-prostredky , který sice odstraní nečistotu, ale mapy zůstávají. Zkoušela jsem také použít můj starý čistič na nerez, ale také bez úspěchu… Máte někdo nějaký zaručený trik?

Zajímavá 0 před 2885 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Je otázka, jestli skvrny jsou od vodního kamene, osobně tomu nevěřím. Vodní kámen se dá radikálně odstranit kyselinou chlorovodíkovou, ale tady bych to nedoporučoval. Není to keramika, jako WC mísy. Zkusil bych opakovaně použít ocet.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ivetka73

Vyzkoušej Twister 🙂 – http://www.do­bracena.cz/cis­tici-prostredky-na-drezy-a-drezove-baterie Obvykle všechno smyje hned při první aplikaci, nejhůř při druhé.. Ocet používám jako krizovou alternativu, je to ale celkem dřina, protože to jde dolů postupně.. Za zkoušku by možná stála také současná kombinace obojího.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Danone

Zhruba jednou za rok používám čistič na na digestoře, který, kupodivu, účinkuje skvěle i na dřez – http://eshop-franke.cz/520-cistici-prostredky . Myslím ale, že mi z kohoutku neteče tak tvrdá voda, jako tobě, když ani speciální čističe a ocet nezabírají… Těžko říct, jestli by to v tvém případě fungovalo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ockodesign

Napustíte vodu ve dřezu po okraj. Do ní nasypete dvě lžíce pracího prášku s velkým obsahem kyslíku. V tomto roztoku vymácháte utěrku a hodíte ji přes odkapávač. Necháte do rána. Následně by granit měl být dobře vyčistitelný. Spoustě lidí jsem to již poradil a prý fungovalo. Granit je nejlepší možná volba pokud řešíte jaký dřez vybrat do nové kuchyně.
Zda li vybrat nerezový nebo granitový v článku zde →
http://rady-bytoveho-designera.cz/gra­nitovy-nebo-nerezovy-drez-ktery-jenom-vybrat/

Upravil/a: ockodesign

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pepra

Já používám tohle – http://www.tren­do.cz/odstrano­vac-skvrn-elleci-antiscale-dla01600-pro-drezy-granitek a taky to funguje docela dobře. Je to jak na vodní kámen, tak obecně na jakékoli usazeniny… Jinak, divím se, že ten ocet s horkou vodou nezafungoval. Čistím tak rychlovarnou konvici a jde to bez problému.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MildaHorec

Mám zkušenost jen se dřezy SINKS a působí na ně originál pasta ve spojení s cifem
https://www.in-duro.cz/sinks-cistici-a-lestici-pasta/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Makky81

Ahoj! Děkuju moc za všechny rady! Nakonec jsem vyzkoušela ten Twister a ještě jsem k němu přidala trochu Antikalku – http://www.tren­do.cz/cistici-prostredky#!/cis­tici-prostredky , který mi poradila moje sousedka. Nanesla jsem twister, nechala hodinku působit a pak jsem dřez vyplnila vařící vodou s octem a po 20ti minutách vypustila a postříkala Antikalkem. No, a mapy jsou fuč 🙂 paráda! Asi to je opravdu tou kamenitou vodou a možná i levnějším granitem, že na to ten můj chudák dřez tolik trpí. ☹

před 2879 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek