Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyčistit sedačky starého auta

Ahoj. Koupil jsem si ojetinu, má za sebou 20 let provozu. Chtěl bych poradit, jak vyčistit až do hloubky tedy né jen povrch, ale celkově i dovnitř celou sedačku. Nechci jezdit na něčí spocené řiti a spocených zádech. Přemýšlel jsem o nějakém parním čističi, ale absolutně tomu nerozumím. Poradíte? nechci se uspokojit jen s potahama a nějaký sportovný sedačky jednu za 10 tisic taky ne. Díky

Předmět Autor Datum
Cokoli vodního nebo parního ti uvnitř jenom udělá bláto, které po vyschnutí ztvrdne. Jedině hodně si…
ladaadal 27.06.2013 11:23
ladaadal
Protože asi toto auto nové neseženu a když, tak by to bylo v řádech miliónů od nějakého garážníka, c…
987 27.06.2013 11:36
987
Ty řády milionů mi připomínají prodej psa za sto tisíc a když se majitele ptali jestli ho za tu cenu…
Henessy 27.06.2013 11:47
Henessy
Vyřeším to koupí originál kožených sportovních recaro. Nejde oto oco jde. Tedy aby jsi mi rozuměl. p…
987 27.06.2013 12:12
987
A nechtěl by sis o tom vraku aspoň nejdřív něco zjistit? Tady čtu : http://mercedes.katalog-automobi…
ladaadal 27.06.2013 12:20
ladaadal
A ty si najdi kvalitnější web. Když pak v roce 1991 Mercedes-Benz společně s AMG poprvé vyhrál se 19…
987 27.06.2013 12:31
987
No holt, když na to nemáš, musíš sedět v proprděný sedačce.:-D nebo zkusit somrovat dál.8-)
ladaadal 27.06.2013 13:03
ladaadal
Kdo somruje? :?: Kdo říká, že na to nemám? Kdo říká, že budu na proprděný sedačce? Jasně jsem naspal…
987 27.06.2013 13:43
987
No já nepotřeboval do hloubky vyčistit proprděnou sedačku, ani jsem tady nesomroval, ať mi někdo kou…
ladaadal 27.06.2013 13:48
ladaadal
Já jsem nic nevyslovil, takže do huby si vidět nemá cenu, snad bych to nazval vidět si pod ruce, co…
987 27.06.2013 14:12
987
Tak koukám, že to je jako hučet do dubu, tak ještě naposledy: - Píšeš, že jsi nic nevyslovil - 27.06…
ladaadal 28.06.2013 06:46
ladaadal
Oh Bože. Přesně. Hučení do dubu. Jak ti mám vysvětlit, že mi tady někdo cpal nový auto ať si kouipim…
987 28.06.2013 14:03
987
Sedačka u dvacet let starého auta se skládá z kovové kostry na které je položený výlisek z nějaké sm…
Henessy 27.06.2013 11:41
Henessy
Dobře. Tak jó, kašlu na to. A asi budu nicen po vyčištení vnějšku volit ten potah. Děkuji
987 27.06.2013 11:44
987
Bývávaly časy, kdy se i na poradně, resp. předtím ještě na živě, našlo mezi uživateli dost lidí, kte…
J_K 27.06.2013 17:57
J_K
Děkuji ti a souhlasím s prvním odstavcem. PROSÍM O LOCK ! VYŘEŠENO
987 28.06.2013 14:05
987
A nebo si to nechat jednoduše přečalounit na nějakou kůži nejlépe černou jelikož ta byla ve většině… poslední
Alab 29.06.2013 21:41
Alab

Cokoli vodního nebo parního ti uvnitř jenom udělá bláto, které po vyschnutí ztvrdne. Jedině hodně silný klepač, ale znamenalo by to aspoň třikrát za sebou tak hodinu klepání. Pak možná něco parního, ale i tak je výsledek nejistý. Ovšem, když nechceš sedět na něčí řiti, tak nechápu, proč sis kupoval dvacetiletou ojetinu.

Vyřeším to koupí originál kožených sportovních recaro. Nejde oto oco jde. Tedy aby jsi mi rozuměl. psalo se zde, ať si pořídím nové aut. Jenže já chci jen to určité. Tím je Mercedes w201 3.2 amg. Jestli jsi tak stědrý a koupíš mi úplně nové toto auto tak si ho klidně vezmu. Téhle verze 190 vzniklo asi dvě stě kusů a cena byla 90 000 USD. Pořád jsi tak štedrý?

A ty si najdi kvalitnější web. Když pak v roce 1991 Mercedes-Benz společně s AMG poprvé vyhrál se 190 E v DTM, automobilka společnost AMG koupila. Díky tomu se Mercedes-Benz 190 E 3.2 AMG stal prvním modelem, který byl prodáván prostřednictvím dealerské sítě Mercedes-Benzu a automobilka na něj poskytovala veškeré záruky jako na nový vůz. Téhle verze 190 vzniklo asi dvě stě kusů, poháněl ji řadový šestiválec s dvouventilovou technikou o objemu 3,2 litru, který dával výkon 234 koní a 190 E 3.2 AMG dosahovala maximální rychlosti 260 km/h. Vozy z dvousetkusové série byly lakovány výhradně v černé nebo stříbrné barvě a na svou dobu stály nemalých 90 000 USD...

Vrak za 2.5milionu. Hmm. Kdyžtak to bylo až po těch 200 kusech víš ;-) A vůbec se tu nebudu hádat s člověkěm, co nemá páru o daimleru. Tamten říkal ať si koupim nové a já mu odpověděl, ať mi sežene úplně nové 3.2 AMG které stálo původních 90 000 USD. Dnes by cena byla ještě vyšší. ( sběratelská cena ) a když mi ho sežene a koupí, moc rád ho přijmu. To platí i pro tebe. Ještě nějakej rejplal?

Já jsem nic nevyslovil, takže do huby si vidět nemá cenu, snad bych to nazval vidět si pod ruce, co kdo píše. Já také nepotřebuji koupit auto, jen jsem odpověděl na otázku ( proč si nekoupím nové auto ) odpovědí takovou, že mám k tomuto vozu citový vtzah, tím pádem jiné nechci a kdybych měl toto konkrétni vozidlo koupit zcela nové, tak to jen velmi, ale velmi těžko u nějakého zběratele, který ho jen koupil a uložil do garáže, což by stálo určitě větší cenu než když bylo původní ( 95 000 USD) Tím pádem jsem napsal, že jestli někdo chce vyhazovat přes 2.5 miliónu korun, tak že ho klidně příjmu. Nežádal jsem ani neprosil o koupi čehokoliv. A jestli chceš pořád řešit prdy, mohu tě uklidnit a všimni si že tě a né Tě, uklidnit, že koupím kožené origo. Pořád chceš dělat chytrýho? nechceš se přejmenovat a říkat si The Stig?

Tak koukám, že to je jako hučet do dubu, tak ještě naposledy:
- Píšeš, že jsi nic nevyslovil - 27.06.2013 12:12 jsi Henessymu jasně psal: Jestli jsi tak stědrý a koupíš mi úplně nové toto auto tak si ho klidně vezmu.
- máš k tomu autu citový vztah - a štítíš se cizí propocené prdele? To mi zní jako věta - miluju jednu holku, ale štítím se na ní sáhnout.
- všimni si, že tě a né Tě - tak tohle jsem vůbec nepochopil. Jediné, co mě napadá, že máš mezery ve vzdělání a spletl sis to s rozlišováním velkých písmen při vykání, ale je to jen doměnka, nerad bych tě jakkoli urazil, možná v tom byl jiný smysl, který mi unikl.
- Pořád chceš dělat chytrýho - nevím proč na mě vyjíždíš. Hned v první odpovědi jsem ti napsal několik možností a na rozdíl od jiných ti neradím profi firmu, protože předpokládám, že kdyby sis to nechtěl udělat sám, tak si tu firmu seženež, aniž by ses ptal na nějaké možnosti. Rady tohoto typu považuji za totálně bezvýznamné a ubohé. Když se někdo zeptá, jak se zbavit mravenců, tak mu taky neporadím, ať si sežene deratizéra.
Tím toto téma pro mě hasne. Jestli si to vyčistíš, koupíš nové sedačky, nebo si tam strčíš štokrdle už je jen a jen tvoje věc.

Oh Bože. Přesně. Hučení do dubu. Jak ti mám vysvětlit, že mi tady někdo cpal nový auto ať si kouipim a já že chci to určité a když bych to určité chtěl pořídit, tak by to bylo za nemalé peníze. Nikdo na tebe nevyjíždí. Psát nějaké vysvětlení člověku, kterýmu jsem to psal asi 3x a psát to znova a znova mě vážně nebaví.

Tvá věta - [i][i]máš k tomu autu citový vztah - a štítíš se cizí propocené prdele? To mi zní jako věta - miluju jednu holku, ale štítím se na ní sáhnout.

Zase jsi vedle, protože správné přirovnání by bylo takové: miluju jednu holku, ale štítím se jejího znečištěného prádla od jiného muže.
Tím chci říct, že

1, v případě ženy jde o ženu, né o prádlo. Prádlo se vymění a žena je pořád milovanou ženou
2, v případě auta jde o kastly, motorizaci... Jde o auto, né o sedačky

Pochopíš to už? Už mě to vážně nebaví ti to vysvětlovat. A jestli to ani teď nepochopíš ...

Sedačka u dvacet let starého auta se skládá z kovové kostry na které je položený výlisek z nějaké směsi podobné molitanu a to drží pohromadě ušitý potah. Vyčistit molitan (pryžovou směs) pod potahem bez destrukce nelze, leda dezinfikovat párou a potah vyčistit podle druhu materiálu, napřed mechanicky a pak chemicky, nebo mokrou cestou. Promáčení důrazně nedoporučuji, protože prach, který zalezl za tu dobu přes potah do gumové směsi by mohl vytvořit špinavou vodu, které vzlíná zpět do potahu a udělá fleky. Proto jen vytírat, nejlépe k tomu určenou pěnou.
Varianta který by tě mohla uspokojit jsou servisní potahy vyrobené z nějakého PVC, nebo jezdit v pláštěnce.

Bývávaly časy, kdy se i na poradně, resp. předtím ještě na živě, našlo mezi uživateli dost lidí, kteří opravdu věděli a uměli poradit. To bylo v dobách, kdy se domácí internet vytáčel přes telefonní linku a byla to ještě poměrně drahá záležitost, tudíž dostupná pro nemnohé, převážně vzdělané lidi. Bohužel ta doba je dávno pryč, teď je CELÝ internet zaplevelený všemožnými rozumbrady, kteří nerozumí ničemu, s bídou si vzpomenou ještě tak za kolik mají pivo v petce v místním supermarketu, ale o to více mají nutkavou potřebu kafrat do všeho a když už typicky nedokáží sdělit nic přínosného, tak aspoň upínají své úsilí k rozmělňování tématu různými "proč, nač?" a blekotáním o nesouvisejících podružnostech. Vysvětlování a argumentování vůči těmto jedincům je stejnou ztrátou času jako vypovídat se do zdi. To je holt stinná stránka pokroku.
Nicméně k tématu. Ještě než bych se dal do shánění a investování do jiných sedaček, zkusil bych tepování, případně věc svěřit specializované firmě, které si, podle mých zkušeností, dokáží mnohdy poradit i s opravdu hodně zaneřáděnými interiéry. Ale je to samozřejmě opět firma od firmy. Nejlépe se v tom případě rozhodovat na základě referencí.

A nebo si to nechat jednoduše přečalounit na nějakou kůži nejlépe černou jelikož ta byla ve většině "takových" 190tek dnes by to neměl být problém a nějak extra náročně po stránce financí to nebude. Případně volit nějaký potah ale to u takového auta není ono

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru