Avatar uživatele
Vašek123

Jak vyřešit přehřívání procesoru intel core quad q9550?

Dobrý den, mám pc s procesorem intel core quad q9550 a po 15 minutách se pc vypne. já si myslím že to je teplotou, když v biosu najedu na teplotu tak mi to ukáže 84°C což je hondě. mám doma velký větrák který sem zapojil do pc a dal sem ho na chladič na procesoru tak teplota se udržuje tak na 50°C. co mám udělat proto aby sem tam mohl nechat jeden větrák? :D jaký mám koupit větrák na socket 775 aby se teplota udržovala co nejníž? a nechci do toho tolik investovat tak 600

Zajímavá 0 před 3578 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Jantar2

Radím Ti jako můj kolega předemnou, že bys měl Počítač přemístit nebo alespoň nechat otevřenou skříň co se týče chlazení toho procesoru tak můžu doporučit Coolermaster Hyper 103 který na Czechcomputeru seženeš za 575,–Kč což je za ty peníze to nejlepší co můžeš sehnat (Podporuje ten tvůj socket 775 a má 2 200 otáček za minutu a hlučnost 30 dB a navíc ještě svítí :D )

Odkaz na Coolermaster Hyper 103 na Czechcomputeru: http://tiny.cc/e5tdix

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Zbynas

Pokud máš počítač v boxu v počítačovém stole nebo jinde uzavřený, tak ho vyndej, dej ho vedle stolu nebo jinam. Hlavně zadní část a další chladící otvory musí mít přístup ke vzduchu, nemůžeš ho mít skoro ze všech stran krytej.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
McArthur

Prvně se podívej, zda-li nemáš zanešená žebra chladiče prachem, pokud ano, tak je vyčisti. Potom se podívej, jak starou máš teplovodivou pastu mezi chladičem a procesorem. Měla by se měnit jednou za rok, nesmí ji tam být ani moc a ani málo. Chladič musí na procesoru sedět. Občas se stane, že vyjede jeden úchyt chladiče ze základní desky a už nedosedá. I to si překontroluj.
Teplovodivá pasta může být tato: http://www.ci­pel.cz/produc­t.php?id_produc­t=703
Chladič doporučuji Arctic-Cooling, např. http://www.ci­pel.cz/produc­t.php?id_produc­t=440 . Výhodou Arcticu je, že když „umře“ ventilátor, tak jsou k dispozici za pár korun nové.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet