Avatar uživatele
anonym

Jak vyřešit tento problém s doručením pošty a oznámením?

Mám trvalou adresu na magistrátu momentálně. A měnit jí nebudu v budoucnu.
Vše co mi přijde na magistrát jedině do vlastních rukou začíná tak že:

na magistrátu je vyvěšena nástěnka kde je napsáno zda a kdo má na magistráte uložený lístek o výzvě k vyzvednutí pošty na poště která je obvykle nejblíže v místě – u mě je to pošta kousek od magistrátu kam vždy pošta dorazí a je tam uložena do určité lhůty

bohužel nemám tak často cestu kolem magistrátu abych kontroval jestli tam něco nemám..a potřebuji nějak vymyslet cestu jak být obeznámen, jestli mi na tu poštu něco z magistrátu dorazilo…

Napadli mě dva nápady..bud si v místě pošty kam chodí vše z magistrátu si založit po box
+
si založit zákaznickou kartu od české pošty u které když uvedu doručovací adresu, tak když mi na tu doručovací adresu která je uvedena při registraci karty, něco přijde, dorazí mi na email oznámení že na uvedéné doručovací adrese bylo něco zasláno – zde bych při registraci uvedl doručovací adresu po box – ale, otázka je, jestli by sama pošta, která by převzala cokoli co přišlo od magistrátu kde mám trvalou adresu, hodila výzvu k vyzvednutí rovnou do po boxu když by věděla že jí tam mám zřízenou, (tím pádem by mi přišel email že mám v po boxu něco, a já bych věděl že je to třeba ta výzva) a nebo by to klasicky nechala na poště ležet a nic bych se nedozvěděl

nebo druhý nápad, při registraci karty uvést doručovací adresu přímo pošty, čímž by mě vlastně také přišel email že mám na doručovací adrese něco k vyzvednutí, címž bych si ušetřil kačky za po box..

prosím porad te mi, obvykle vsude davam dorucovaci adresu kde bydlim, ale nekdy se stava ze nekdo firmy práce posílaji vse jen na trvalou…

díky za rady

ps: datovou schránku mám, tam chodí vše jen od úřadů
na začátku jsem psal že si trvalou adresu měnit v budoucnu nebudu, takže nějaké trvalé k rodičům? hahaha 🙂
na magistrátu mám zřízenou korespondenční adresu ale ta funguje jen na obyčejné zásilky, ne na dopisy do vlastních rukou, ty se uchovávají na nejbližší poště a na magistrátě je pouze uložena výzva k vyzvednutí na poště
nebavím se o úřadech, psal jsem firmy a práce že většinou odesílají na trvalou adresu…
takže krom toho co jste mi napsali prostě nikdo nic nevíte o té zákaznické kartě s propojením po boxu na co se celou dobu ptám ?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Bataluma před 2181 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
autacek

Doporučil bych ti zřídit si trvalé bydliště tam kde bydlíš, nebo alespoň jsi schopen poštu přebírat (u rodičů). Vše ostatní jsou řešení, na která není spoleh a s přihlédnutím k právním účinkům doručení a běhu lhůt se může takové pochybení dost nevyplatit.

Jednou z možností jak ti alespoň částečně vyřešit je zřízení si datové schránky, kam by ti měla docházet korespondence (především od úřadů). Ostatní zásilky od známých a z eshopů hádám si asi necháváš zasílat tam kam potřebuješ to pochopitelně neovlivní.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Kevine,

souhlasím s návrhem Auťáčka → přihlásit si trvalý pobyt
na adresu k rodičům (nebo k někomu, na koho se můžete
spolehnout).

Další možnost je na úřadě, u něhož máte veden trvalý pobyt,
nahlásit doručovací adresu → to by měly akceptovat všechny
úřady, ale stoprocentně spolehnout se na to nedá.

A jako poslední možnost bych i já navrhla zřízení datové schránky, do níž mají úřady povinnost doručovat. (Úřady jsou povinny si zjistit, jestli máte datovou schránku, a pokud ano, jsou povinny doručovat do ní.)

Další možnost je P.O. Box na poště, případně si platit dosílání
na adresu, na níž se skutečně zdržujete.

Ale nejlepší je trvalý pobyt na některé spolehlivé adrese.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
autacek

Teda nevím jak často ti zaměstnavazel posílá korespondenci do vlastních rukou, ale určitě lze pouvažovat o oznamení zaměstnavateli své korespondenční adresy.

K otázce trvalého bydliště pak nějal nechápu tvé „úšklebky“, kdy pokud to celé děláš jen z důvodu, aby ses lépe skrýval přes exekucemi (velmi častý důvod u většiny lidí hlášených na úřadě), nebo proto, abys byl nedohledatelný, tak věř, že dohledat tě pro příslušné orgány je to nejmenší.

Jinak s tím, že by pošta držitelům zákaznických karet oznamovala příchozí zásilky emailem zkušenost nemám, resp. mám, a i když mám zákaznickou kartu, nikdo mi nic neoznamuje. Jinak oznámení o uložení zásilky chodí cca dva dny po tom, co se mě údajně snažil zastihnout doručovatel, na zvonek nikdo nezvoní.

před 2181 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

https://www.za­kaznicka-karta.cz/vyhody-karty
píšou tam něco o emailu…
jinak ne nedělám to abych byl nedohledatelný, ale docela by mě zajímalo jak mě kdo najde, když mám adresu na magistrátu, elektřinu nic psané na svojí pravou adresu nemám, nikde svojí skutečnou adresu neuvádím, ani v práci, ani nikde, a nájemní smlouvu žádnou nemám.. tak..a teď prokažte jak je pro orgány to nejmenší mě najít 🙂 když už píšete něco o hledání o kterém tu vůbec není řeč..

před 2180 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek