Avatar uživatele
Kelt

Jak vyřeším problém s USB, který mi nastal?

Mám 2 USB, každá má 16 GB, snadno to připojím k PC a vidím, že je disk zapojený a mohu s tím pracovat. Dále mám velký 750 GB disk, který ovšem připojit nelze, není zde záznam, instalaci nejde provést. Na jiném PC mi všechny USB disky fungují. Potřebuji zapojit velký disk. Můžete mi poradit?
Děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2789 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Roman71

To co popisujete bych preventivně ošetřil USB kabelem s pomocným napájením. Je to takový „V“ kabel kam na spojený konec přijde připojit disk, a zbylé dva konce přijde jeden do PC a druhý do pomocného 5V/1A USB adaptéru, například od chytrého telefonu.
Porty v PC jsou dimenzované na maximálně 0,5A a disk s největší pravděpodobností proudově neutáhnou. Port se při přetížení automaticky odpojí. FlashDisky tak energeticky náročné nejsou, takže je počítač bez problémů rozpozná a připojí.

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Cenobita

Zkus jiný USB port, většinou je to tím, že je zapojený v nesprávném USB portu, některé porty jsou určené= pouze pro myš nebo klávesnici, tyto porty jsou většinou na skříni vzadu

USB 3.0 – typická modrá barva

Oproti starším USB 1.1 či USB 2.0 (s nimiž je plně kompatibilní, jen je přenosová rychlost nižší) má také více pinů, zde opět plošných.

Hodně podrobně je to rozvedeno zde:

http://www.hd­.cz/rady/preh­led-pocitacovych-konektoru-zadni-panel-usb.php

Ale ruku na srdce, než bych to celé studoval tak zkusím přepojovat ten velký 750 GB disk někam jinam. Někdy může kolidovat písmeno jednotky s jiným, pak doporučuji odpojit všechny jednotky aby se mohlo vytvořit zcela nové písmeno jednotky. Jména jednotek je možné měnit.

Někdy také může vadit příliš dlouhý přívodní kabel – nezapojovat na prodlužky, jen na originální kabel.

Zdroj: http://mobili­zujeme.cz/clan­ky/usb-konektor-prehled-typu-dnes-nejpouzivanejsiho-konektoru-vedecke-okenko/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Ještě nepíšeš jaký máš na počítačích systém. Nemohlo se stát, že oddíl na HDD je se souborovým systémem, který na tvém PC není podporován? Např NTFS je podporován až od W2000.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dubraro

Dochy:
Souborový systém NTFS je podporován již od verze Windows NT 3.1 z roku 1993.

před 2788 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Ale pro domácí PC až od W2000 (ne W95/W98 – nejsem si jist jestli to neřeší nějaký update či extra ovladač, ale v základu podpora pro NTFS není)

před 2788 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet