Avatar uživatele
vita

Jak vyštelovat plastovy okno??

Ahoj,mam asi 2 roky namontovany plastovy okna,2 znich začali dost ze spodu drhnout,v kterych mistese to da imbusem srovnat?dik

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4293 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jikra

Křídla plastových oken jsou nasazena na spodním trnu rámového kování a po sejmutí plastového krytu lze pomocí spec.imbusáku (dle výrobce kování) seřizovat křídlo ve 3 osách, tj. nahoru/dolů, vpravo/vlevo a přítlak k rámu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Typů plastových oken,různých výrobců,s různými mechanismy zavírání je tolik,že je tato otázka s těmito informacemi nezodpověditelná.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Předpokládám že drhnou na té straně kde nejsou panty ( okno je svěšené). Mimochodem to není zrovna dobrá vizitka firmy, jedná se o špatně zasklené okno. Dobře zasklené okno toto neudělá, protože vlastní sklo tuto deformaci nedovolí!
Takže potřebuješ buďto spodní pant vysunout od rámu okna, nebo celkově zvednout celé křídlo okna, nebo od každého kousek. Může se stát že to svěšení bude tak velké, že bude třeba přesklít okno ( prosím nejedná se o zasklení nového skla, ale přesklení původního). Odborník má takovouto práci hotovou za 15 min..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
petrdostal

Ahoj, plastová okna je potřeba každý rok promazat a seřídit, jinak ti brzo přestanou fungovat. My jsme koupili nějaká nekvalitní okna a stalo se nám, že nám okno samo prasklo. Myslel jsem si ,že ho rozbil syn, protože byl doma a nevěřil jsem mu, že za to nemůže. Pak jsem ale zjistil, že okno opravdu může prasknout samo od sebe https://www.du­mabyt.cz/rubri­ky/stavba/okna-dvere/muze-okno-prasknout-samo-od-sebe_27108.html , tak jsem se musel synovi omluvit.

před 1600 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek