Avatar uživatele
zjentek

Jak vzniklo trhané vepřové? Kdo s tím nápadem přišel?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT před 2179 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Trhané maso pochází z jihu USA. Kdo rozšířil, se dovíte dole v dokazu.

V Praze je bistro Trhané maso. Majitelé je jedli v USA a u nás začali připravovat.

„Pikantní, osm hodin pečené maso marinují a servírují s kuskusem, v bagetce a s nachos.“ Maso je tak měkké, že se rozpadá, nedá se krájet, takže se trhá.

https://archiv­.ihned.cz/c1-65646130-zapisky-protivneho-hosta-trhej-majitele-burgrarny-hadog-otevreli-americky-fastfood-s-trhanym-masem

Příprava

https://www.da­ma.cz/clanek/trha­ne-veprove-maso-krok-za-krokem

Nízkotepelné vaření má původ v domorodých kulurách, maso se připravovalo dlouho při nízkých teplotách. At po roce 1969 se tato metoda začala zkoumat a rozšířila.

Důvody – snadné trhání, či rozdrobení měkkého masa dodání příchutí a ničení bakterií i při dlouhodobě nízké teplotě. Především šlo o přípravau masa z jihu..

https://en.wi­kipedia.org/wi­ki/Low-temperature_cooking

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Kdo znova objevil Ameriku nevím, ale tuším, že to odkoukal od vlků.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… klasicky správně připravené domácí vepřové, dušené ve vlastní šťávě je vlastně totéž, pak se zavařovalo, či dávalo do konzerv, peče se v troubě cca šest-sedm, jen se tomu neříká emericky …

… například zde https://www.stre­am.cz/u-stanku/10024554-burger-na-ten-opravdu-dobry-se-budete-radi-vracet-kde-ho-hledat v čase 5.20 vysvětluje přípravu tohoto trhaného masa …

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek