Avatar uživatele
anonym

Jak vzniká vzteklina spolu se stádii nemoci a lze se jí zbavit i bez pomoci lidí?

Pokud se nějaké zvíře/člověk nakazí vzteklinou, tak jak k tomu přenosu vůbec může dojít? Se přenásí pouze ze zvířata na zvíře přes kousnutí/maso? Stačí sníst zdechlinu nakaženou vzteklinou a je to? Co trus? Jaká jsou stádia vztekliny a lze se jí zbavit i bez pomoci lidí?

Z toho co si myslím, tak znakem je pěna u huby a extremní agresivita. Zvíře provádí cílené útoky na ostatní zvířata a lidi pokud se objevi poblíž. Neopouští však díky instinktu svůj přirozený prostor, takže nejdou třeba kousat lidi do města. Umoří k smrti svou hyperaktivní touhou zabíjet dokud je někdo nevyléči. Pamatuji si podivnou vzpomínku, že jsme se školkou chodili do lesa a tam byly takové krabičky s lebkami nebo něco takového a bylo nám vysvětleno něco jako, že to je proti zvířatům infikovaným vzteklinou. Snad tam bylo někde i upozornění. Možná to byla jen nějaká noční můra. Nevim.

Zajímavá 0 před 2867 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Je to onemocnění virového původu, které se přenáší díky kousnutí a pomocí slin. Nemusí být napadaní, ale díky napadení nervového systému se zvíře chová nestandardně, často ztrácí bázlivost. . Vztekliny se zvíře zbaví bez lidí tím, že zahyne.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek