Avatar uživatele
anonym

Jak za sebou zamést stopy z webu a chatu?

Máme v domácnosti společný počítač a docela mě děsí, že ostatní ví, co na počítači dělám, jaké stránky navštěvuju a vlastně si můžou přečíst i to, co si píšu s lidmi přes kecálky. Je možné takové stopy zamést?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5452 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
roy_x

K tomu můžete použít přímo jednu funkci v prohlížeči, vymazat údaje ručně, nebo ukládaní těchto dat zabránit.
Prohlížeče

  1. Předcházet ukládání historie webu můžete dnes tehdy, když použijete webový prohlížeč Chrome, který obsahuje privátní režim. Při brouzdání v tzv. „anonymním oknu“ se v počítači žádné takové stopy neukládají. Anonymní okno otevřete z nabídky nebo klávesovou zkratkou Ctrl+Shift+N. Podobnou funkci bude obsahovat i nová verze Internet Explorer 8 a Firefox 3.1.
  2. Záleží na tom, jaký prohlížeč používáte. Např. ve Firefoxu klikněte na Nástroje | Vymazat důvěryhodná data. Podobně tak lze postupovat i v ostatních prohlížečích.
  3. Údaje můžete smazat i ručně, záleží však na tom, jaký operační systém používáte. Složka s nastavením vašeho prohlížeče, kde se také skrývá historie navštívených stránek, hesla, vyhledávaná slova apod. je obvykle ve složce vašeho profilu v systému (ve Windows XP je to C:\Documents and Settings\vase_jme­no\Local Settings\Data aplikací), musíte to prozkoumat (některé jsou jinde) a v nastavení složek zapnout zobrazení skrytých souborů a složek.

Historie procházení webových stránek se v Internet Exploreru vymaže následovně: v IE klikněte na Nástroje | Možnosti Internetu a na kartě Obecné zvolte Odstranit u historie procházení. Další promazání provedete odstraněním obsahu složky Temporary Internet Files (C:\Documents and Settings\vaše jméno\Local Settings\). Je ale potřeba zobrazit chráněné soubory operačního systému (v libovolné složce klikněte v nabídce na Nástroje | Možnosti složky | Zobrazení a podívejte se do seznamu.
Chat: Skype, Messenger aj.
Historie z chatování na Skypu vymažete přímo v nastavení programu, historie Windows Live Messengeru se ukládá do Dokumentů (smazat ručně). Podobně to můžete zkusit i u dalších komunikačních programů.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Tomi2k9

ccleaner pomuze

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
joey

Krome tzv. anonymniho sufrovani, jehoz hlavni vyhoda je pri praci s webem take zaroven velka nevyhoda – tj. to, ze si nepamatuje historii, navstivene adresy, zadana data apod., nebo vycisteni historie je dobry napad prejit k pouzivani pojmenovanych uzivatelu. Kazdy clovek si zalozi vlastniho uzivatele v systemu a pri praci rozlisujete mezi spolecnymi daty (fotky, dokumenty, hry…) a soukromymi (posta, nastaveni proihlizece). Krome zvyseni pouzitelnosti a lepsiho soukromi je pouzivani uzivatelu take spojeno se zlepsenim bezpecnosti. Doporucuje se totiz, aby uzivatele nemeli administratorska prava (tj. nemohli instalovat nove programy apod.), a tak take zabranit nechtenemu „instalovani“ viru a jine pocitacove haveti…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jivinho

v mozille Historie→ Zobrazit celou historii->smazat.. nebo to vyreste jinym uctem

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek