Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zabezpečit WiFi u modemu ZyXEL Prestige 661HW/63?

Mám uvedený modem ZyXEL Prestige 661HW/63 a k němu připojené PC pomocí LAN kabelu. K modemu ale také připojuji přes WiFi notebook.
V nastavení "Wireless LAN" mám pod 802.1x/WPA nastaveno "Wireless Port Control - No Authentication Ruquired". Nelíbí se mi však, že takto se k mému modemu připojí jakýkoliv notebook vybavený WiFi. Můžete mi prosím vysvětlit jak mám nastavit nějaké zabezpečení? Zkoušel jsem to například přes Local User Database, ale na notebooku se mi nepodařilo nastavit jméno a heslo tak, aby se k modemu připojil.
Předem děkuji!

Předmět Autor Datum
Pre tvoju situaciu staci mat zapnute wpa. Karta na nb musi podporovat wpa, pripadne je dobre mat ins…
fleg 09.03.2007 19:51
fleg
Díky za odpověď, nastavil jsem to takto: Wireless Port Control: Authentication Ruquired Key Managem…
Ulrico 10.03.2007 00:22
Ulrico
Je to v pořádku. Pokud byste chtěl, ještě to můžete doplnit o povolení přístupu jen počítačům s konk…
anarchist 10.03.2007 01:18
anarchist
Děkuji, vyzkouším to. poslední
Ulrico 10.03.2007 10:32
Ulrico

Pre tvoju situaciu staci mat zapnute wpa. Karta na nb musi podporovat wpa, pripadne je dobre mat instalnuty sp2, ktory wpa tiez podporuje. WPA, pripadne wpa2 moze fungovat na principe prehared key, cize hesla, ktore sa pouziva pri autentifikacii. Toto heslo musis zadat pri prvom pripojeni nb k sieti.

Díky za odpověď, nastavil jsem to takto:

Wireless Port Control: Authentication Ruquired
Key Management Protocol: WPA-PSK
Pre-Shared Key : heslo
Group Data Privacy: TKIP

Na notebooku jsem nastavil v podstatě to samé a funguje to. Je to tak v pořádku? Jde mi o to, aby se soused nemohl na můj router připojit a surfovat na můj účet, popřípadě aby se nedostal na mé sdílené složky.

Je to v pořádku. Pokud byste chtěl, ještě to můžete doplnit o povolení přístupu jen počítačům s konkrétní MAC adresou. Mac adresu vašeho notebooku zjistíte tak, že zvolíte Start/Spustit, zadáte příkaz cmd, potvrdíte a v otevřeném okně zadáte příkaz ipconfig /all a znovu potvrdíte. Ve výpisu bude ona adresa uvedena, pouze dejte pozor, abyste si poznamenal adresu toho správného rozhraní (wifi).
[macfzl9.png]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru