Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zabezpečit web na lokále proti přístupu ze sítě (IIS)

Zdravím, používám na lokále web s dosti citlivými daty (web-based aplikace) a nechci, aby se na to někdo připojil ze sítě. Kromě firewallu na routeru a v systému (ZoneAlarm Pro) to chci ještě nějak zabezpečit ve webserveru IIS, je to na NTB a občas se s tím připojuji v cizích sítích (např. škola), takže, kdyby sw firewall nějak selhal...

Je to na stroji s Win XP Pro SP2, IIS verze 5.1, NTFS.

V ISS jsem vypnul anonymní přihlašování v daném virtuálním adresáři a chtěl dát integrované ověřování, ale nevím proč, přes to mi to nejde (chyba 'Server nebyl nalezen'). Tak jsem dal základní ověřování, to je OK, ale obtěžuje to dialogem jménem/heslem, který se musí odklepnout (to je samozřejmě OK, ale chtěl bych, aby lokální uživatel se tam dostal bez ptaní). Jak to nastavit? Napadlo mě, že asi u toho integrovaného přihlašování nemá přihlášený uživatel nějaká práva, ale je ve skupinách Administrators a Debugger Users, což by mohlo být OK...

P.S. Ve firewallu (ZoneAlarmPro) mám všechny zóny jako Internet, kromě vyjmenovaných IP, které mám Trusted (přpojuji se na tento systém ještě z virtuální strojů VMware) a pro program IIS mám zákázán přístup ze zóny Internet. Takže z VM s IP v Trusted se na ten web dostanu. To jen pro upřesnění, jak to je ve firewallu, ale chtěl bych to mít posichrované i v rámci IIS.

Předmět Autor Datum
integrované ověřování, ale nevím proč, přes to mi to nejde (chyba 'Server nebyl nalezen'). To nevím…
Vladimir 12.06.2007 10:03
Vladimir
Díky za odpověď. To nevím proč nefunguje.. To integrované ověřování mi vrtá hlavou, taky jsem si m… poslední
Sonyman 12.06.2007 13:06
Sonyman

integrované ověřování, ale nevím proč, přes to mi to nejde (chyba 'Server nebyl nalezen').

To nevím proč nefunguje..

Tak jsem dal základní ověřování, to je OK, ale obtěžuje to dialogem jménem/heslem, který se musí odklepnout (to je samozřejmě OK, ale chtěl bych, aby lokální uživatel se tam dostal bez ptaní).

Basic autentikace není NT autentikace (výše), takže to z principu nepůjde.

Mimo firewallu (nevím zda bych personální FW nazval firewallem vhodným na zabezpečení systému, kde je více naslouchajících serverových služeb) se dá další úroveň zabezpečení nastavit pomocí IPSEC pravidel a mimoto ještě v iis lze nastavit rozsah povolených adres pro daný virtuální adresář.

NEvím ale jestli paranoia není na špatné straně - předpokládám že data jsou v databázi ne v souborech na IIS tudíž zabezpečení by mělo proběhnout také na úrovni databáze. Pokud je dazabáze souborová tak musí být zabezpečená služba server a práva na discích.

Díky za odpověď.

To nevím proč nefunguje..

To integrované ověřování mi vrtá hlavou, taky jsem si myslel, že by to mělo být v pohodě, kdo ví, čím to je.

nevím zda bych personální FW nazval firewallem vhodným na zabezpečení systému, kde je více naslouchajících serverových služeb

ZoneAlarm mám jako zálohu, hlavně pro řízení komunikace programům a pro případy, kdy budu připojen v cizí síti (je to notebook). Drtivou většinu času jsem ale připojen ve vlastní LAN, která je zvenku chráněna firewallem v NAT routeru. Vyjma viditelného (zavřeného) portu 113 (IDENT) u kterého nevím, jak to nastavit na Adaptive stealthing/unstealthing (ZoneAlarm by to měl umět, ale nenašel jsem to tam) jsem dle testů na webu "neviditelný" (např. testy ShieldsUP!).

se dá další úroveň zabezpečení nastavit pomocí IPSEC

IPSEC nevím o co jde, ale zkusím se na to podívat.

zabezpečení by mělo proběhnout také na úrovni databáze

SQL Server mi běží jen v lokálním režimu přes Shared Memory (roury i TCP/IP vypnuty).

zabezpečená služba server a práva na discích

Se zabezpečením práv na discích nevím, používám sdílení ve Win XP, zebezpečení toho sdílení je nastaveno na skupinu Everyone. Účty Guest a HelpAssistant jsou zablokovány.
Speciální práva na adresáře či soubory jsem nikdy nenastavoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru