Avatar uživatele
Ellinka

Jak zabránit exekuci v pronajatem bytě?

Dobrý den, dostala sem se vlivem ztráty zaměstnání do tíživé životní situace a bohužel došlo vše až k exekuci. Chci se zeptat, bydlím v pronájmu u rodičů společně se synem,máme tu i trvalý pobyt, manžel s námi nebydlí a uz dva roky tu nemá ani trvalý pobyt. Vymahana částka dosahuje přibližně 160 000kc. Mám zájem ji splácet,ale chci vědět zda může exekutor v tomto případě jít po majetku rodičů, i když mi tam vubec nic nepatří? Někde jsem slyšela ze stačí zrušit trvaly pobyt a změnit zasilaci adresu, je to skutečně tak? Děkuji za odpověď
Doplňuji:
Tak se trochu opravim, k exekuci ještě nedošlo. Zatím je to u soudu, exekuce ještě nařízena nebyla..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3500 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Funna

může a půjde, pokud neprokáží, že je to jejich majetek…obvykle soudním „vynětím“…a změna adresy ti asi nepomůže, když už k exekuci došlo…a kam by ses přestěhovala???…pod mos­t?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

Exekutor může zabavit vše o čem si myslí, že je vaše. Klidně i majetek rodičů. Dá se proti tomu ale bránit.

Rodičům doporučte sepsat notářský soupis jejich majetku, kde vše přesně vyjmenují a notářem nechají potvrdit. Když přijde exekutor, tak mu listinu předloží a tím dokážou, že majetek je jejich a ne váš.

Vy si domluvte splátkový kalendář, a začněte platit. Dobré je to zaplatit najednou, třeba z bankovní pujčky, kterou by si ale zřejmě museli vzít vaši rodiče a vy jim to pak splácet. Nerostli by vám exekuční poplatky a vysoké úroky. Banka mívá úrok u půjček nižší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Quimby

Změna trvalého pobytu asi už nepomůže, pokud už byla exekuce nařízena.
Nejlepší by bylo se s danou firmou nebo komu dlužíte zkusit domluvit na splátkovém kalendáři, ale nějak oficiálně, ne bokem.
Pokud přesto k exekuci dojde, tak by mohla pomoct nájemní smlouva, kde by mohlo být napsáno v jakém stavu se nachází byt k pronájmu včetně vybavení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kubik!

Myslím, že změna adresy by nepomohla ani omylem, myslím, že exekutor klidně půjde k rodičům, i když je vše jejich, stačí aby měl zjištěno, že se tam vyskytujete delší dobu (nevím jak dlouho) a už tam jde… Musela by jste bydliště změnit opravdu, ne jen papírově

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Potvrdit že nemáte majetek – způsobem zde popsaným. Pokud jde o více věřitelů, lze také požádat o znovu-přihlášení se k dlužné částce – ne každý se přihlásí… Vyhlásit osobní bankrot – nechat si proplatit 2/3 dluhu státem… Právník!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Exekutor je chrání práva věřitele. Z tohoto titulu
je oprávněn vkročit kamkoliv, kde se domnívá,
že má dlužník nějaké věci.

I v případě, že změníte trvalý pobyt (máte kam se přihlásit –
„na úřad“ se sama přihlásit nemůžete?), přijde exekutor
k Vašim rodičům. Navíc přijde i tam, kam se přihlásíte.

Tzn., že byste rodiče neochránila a navíc byste
přivodila nepřijemnosti/pro­blémy někomu dalšímu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek