Avatar uživatele
paul1

Jak zabránit fence, aby utíkala?

Dobrý den, prosím o radu psíčkaře. Máme na zkoušku doma (dům se zahradou) fenku cca 2 roky starou. Máme ji týden
a za tu dobu nám už 3× utekla. Nejdřív pod plot souseda (ten ho už opravuje), ale i přes zadní plot, tam udělala díru. Jinak je to výborný, přítulný i poslušný psík – kříženec bígla. Jakmile ale zůstane o samotě, už hledá kudy by zmizla a běhá po okolí. 2× se sama vrátila, ale jednou jsme ji museli hledat a našli cca 2 km od nás mezi domy.
Za radu mockrát dík, Pavel

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2822 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Cenobita

Odpoveď byla označena jako užitečná

Psa je potřeba důkladně socializovat. Tedy pobyt v bytě s lidmi, pelech doma. Chození na procházky kažký den, venčení na procházce ne jen vypuštěním ven. Nikdy nenechat psa samotného na zahradě, vždy tam s ním pobývat, aby se vytvořilo silné pouto s člověkem. Psi útěkáři jsou psi od boudy a ze zahrad. I dobře socializovaná fenka má sklony utíkat v období hárání, ale to je jen 2× do roka, je potřeba ji ohlídat obezřetně.

Upravil/a: Cenobita

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?paul1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Zamezit všechny otvory. Jak pejsek zůstane sám, nemá zábavu a je mu smutno. To je ten důvod proč utíká

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Ano, chce to více se fence věnovat, jak na zahradě, tak na vodítku venku. Pokusit se ji cvičit a vždy mít po ruce něco, co má ráda, třeba buřta, a dávat jí to za odměnu. Časem si na nové prostředí zvykne.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
LadyKiller

Pejskovi se pořádně věnovat a utahat :) dlouhé procházky, doporučuji cvičák a zkusit nějaký psi sport, aby se unavila a neměla čas na hlouposti.
Pokud to nepůjde, tak doporučuji elektrický obojek s GPS lokaci a virtuální hranici prostoru. Jakmile překročí hranici, obojek zareaguje. To ovšem není dlouhodobé řešení:)
Hodně štěstí

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Drap

To co píše Cenobita, je částečně nesmysl. Socializovat samozřejmě, chodit venčit taky, cvičit určitě. Pes nemusí být v bytě. Měl by mít na zahrádce ale svůj kotec s boudou. Běžně se tak chovají psi celoročně. Nelze však považovat, že pokud je pes v kotci, že je venku. Venku je až tehdy, když ho vezmeme na procházku mimo svůj pozemek. I když bude zahrada dostatečně velká, tam se pes nevyběhá.

před 2822 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek