Avatar uživatele
Gwitang

Jak zahrát akord H na ukulele?

Dobrý den, jsem začátečník ve hře na ukulele a neustále mi vrtá hlavou, kam se poděl akord H, Hm, atd. Možná jsem blázen, nebo blboun, ale já na to prostě nemohu přijít. :)

Zajímavá 0 před 3724 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
NikkiHeat

tak to je pro mě španělská vesnice )))) nicméně co tak vím z hudby tak H bývá někdy značeno B ale netuším zda to tak na ukulele je…
Doplňuji:
takže trefa, je to tak jak říkám:

http://taufi.net/do­ku.php/zajmy/u­kulele?rev=13833­43880

Upravil/a: NikkiHeat

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Houslovyklic

Jestli máš ukulele v D dur ladění (struny (ve směru odshora) A, D, Fis, H), tak musíš držet jeden prst na první struně (A) na druhém pražci a druhý prst na prvním pražci na struně druhé (D).
Pokud je Tvé uku naladěné v C dur, musíš držet prsty na druhém pražci dvou spodních strun (E, A), na třetím na struně druhé © a na čtvrtém na první struně (G).
Jinak má pravdu NikkiHeat, že „H“ může být značeno jako „B“ (pokud vím, používá se toto označení v anglicky mluvících zemích).

(Doufám, že je můj popis srozumitelný… Ať Ti to hraní jde!;-))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kamix

Já jsem si ukulele koupil na https://ukulel­ko.cz/ teprve nedávno, takže jsem rád, když na něj zahraju vůbec něco :D Ale hra na ukulele mě moc baví a vidím s každým dnem že se lepší, takže za rok určitě už budu profík ! :)

Nový příspěvek