Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zatřít hliníkové hrany sádrokartonů

Dobré ránko všem,
Mám místnost klasicky obloženou sádrokartonem, v rozích jsou použity hliníkové rohové lišty, vytmeleno. Mám ale problém s tím, že samotná hrana (roh místnosti) hliníkové lišty není přikryta tmelem (což předpokládám ani nejde, protože slouží při vyhlazování jako vodicí pro špachtli). Všechno jsem napenetroval a vymaloval, bohužel na těch hliníkových hranách barva nijak zvlášť nekryje a i po třech vrstvách je znatelné, že tam je ve zdi "kus kovu".
Čeká mě ještě jedna místnost (zatím nevymalovaná a nepenetrovaná), tak bych se rád zeptal, co dělám špatně a případně jestli byste doporučili nějaký fígl (např. natřít hranky bílou nitrobarvou se špetkou sádry, jako se to dělá při zatírání fleků po vytopení) před penetrací a malbou.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Trocha videa: odkaz
Stefran 18.02.2013 17:33
Stefran
Tohle znám.:-) A kdybych už neměl materiál, tak bych to i použil. Leč použil jsem hliníkovou v příro…
Moas 18.02.2013 20:43
Moas
Přidávej tmel po vrstvách. První vrstva je s profilem a další až po zavadnutí první. Bude tam trochu…
Stefran 18.02.2013 21:27
Stefran
Nevést špachtli po hraně, ale natáhnout.
kejki 18.02.2013 21:00
kejki
nátěr nezanechává dostatečnou vrstvu, protože matroš nemá žádnou drsnost, Moc se toho tam nechytne.… poslední
kolemjdoucí 24.02.2013 06:26
kolemjdoucí

nátěr nezanechává dostatečnou vrstvu, protože matroš nemá žádnou drsnost, Moc se toho tam nechytne. Leda stříkat. Taky bych se zabýval otázkou mizerné adheze nátěrů k čistému novému hliníkovému povrchu. To jsou oprávněné obavy, Někdo do toho klepne, vrstva napraskne a už to pojede. Je to tentýž problém, jako nátěry na nové hliníkové a pozink střechy a tam bych taky převzal řešení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru