Avatar uživatele
marijakes

Jak zbavit vodu řas a bakterií bez chemie?

Dobrý den, nemám sice bazén, ale pod okapem betonovou nádrž na vodu a přečerpávám tam i spodní vodu ze studny pro zalévání zahrady. Za pár dní se ve vodě vytvoří dost řas a i když zalévání to asi nevadí, musím nádrž občas čistit. v rádiu jsem slyšela o nějakém BIO přípravku pro úpravu bazénové vody, který zbaví vodu řas a bakterií a vodou se dá zalévat. Název přípravku jsem ale zapomněla než jsem dojela domů. nevíte někdo?
Doplňuji:
Děkuji. Sůl jsem samozřejmě vyloučila hned. Zelená voda nevadí vím, jen nedávno mě překvapily povlaky na hladině a na stěnách nádrže a to se mi nelíbilo. Někdy jsem dětem napustila na zahradní ráchání vaničku vody a to tuhle nemohu. Přesto jsem se v odkaze dověděla užitečné rady. Tak na jednorázové koupání napustím předem sluničkem ohřát vodu ze studny. :)Ten biologický přípravek je ovšem výborný pro jezírka a rybníčky. :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3589 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Našel jsem toto http://www.no­vesluzby.cz/kras­na-zahrada.216/ra­sozrout-do-jezirka-i-rybnicku.21232.html, zkušenosti ale nemám.
P.S.: bakterie ale při zalévání nevadí, zaměřil bych se proto hlavně na ty řasy, přípravky jsou..
Doplňuji:
Solení vody bych řádně zvážil – zalévat rostliny osolenou vodou (v případě potřeby několikrát denně) může časem určitě změnit bonitu půdy a hlavně – vyhubit prospěšné půdní organismy !

Upravil/a: beer

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
honza19hk

sůl asi těžko,to ty kytky pojdou. řasy jsou ve vodě pokud na ni dlouho svítí slunce to samý je na rybnících .Sud vyčisti a něčim ho přikrej třeba plechem,nebo nějakou deskou. Jinak zelená voda na zalejvání nevadí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Khumlar

Solí ta je zahubí

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek