Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak zesílit WIFI

Zdravím.

Původně od Ufona, nyní od O2 mám doma ADSL internet. Modem mám ASUS am200g a využívám WiFi síť, na kterou se připojují tři a více notebooky plus dva smartphony. Modem je bohužel umístěn v přízemí domu a ještě k tomu v krajní místnosti, kde zdi jsou 70 cm silné, opukové. Sice úspěšně pokryje spodní patro domu, ale v prvním patře je již místy problém. Chtěl bych Vás tedy požádat o návrh řešení.

Od minulého providera mám OvisLink WL-5460AL. Jedná se ale již o cca 6 let staré zařízení, takže je možné, že firmware není aktuální a neumí to, co nově koupený výrobek.

Dále mám z místnosti s modemem veden klasický UTP kabel na půdu, tudíž by asi bylo ideální tohoto přímého kabelového spojení využít. Vyzkoušel jsem snad již všechny módy, které OvisLink má, ale dost jsem se do toho zamotal a nefungoval mi žádný z nich. Návod k použití, který má ohromující 3 strany formátu A6 moc nápomocný také nebyl.

Má představa je taková: na kabel vedený z modemu bych rád připojil nějaký zdroj wifi, který by byl na půdě. Ideální by bylo, aby se jednalo o stejnou wifi síť, jakou o patro níže vysílá Asus. Počítač by si poté vybral silnější zdroj a takhle by si počítače oba zdroje předávaly.
Nejraději bych využil letitý OvisLink, abych nemusel nic dokupovat, ale pokud by to jinak nešlo, neměl by být problém něco dokoupit.

Nevím, zda je tento princip použitelný, nebo je to pouze výmysl mé fantazie a realita je odlišná a používá se jiné řešení.

Předem děkuji za odpověďi a návrhy řešení.

Předmět Autor Datum
Najspolahlivejsie riesenie je dat AP na podlazie, kde potrebujes mat signal a prepojit ho LAN kablom…
KiloViktor 03.12.2011 15:05
KiloViktor
Děkuji za rychlou reakci. Tak pozitivní je, že si počítač vybírá silnější zdroj a sám se přepojí. N…
TomášN 03.12.2011 16:24
TomášN
Tak už vše funguje jak má. Akorát jsem neměl vyplnuté DHCP na AP. Děkuji za pomoc. poslední
TomášN 03.12.2011 19:01
TomášN

Najspolahlivejsie riesenie je dat AP na podlazie, kde potrebujes mat signal a prepojit ho LAN kablom do sucastnej siete dole na prizemi. Na AP nastavis rovnake parametre wifi siete, ale iny kanal a inu IP z rovnakeho rozsahu siete aky teraz pouzivas.

Děkuji za rychlou reakci.

Tak pozitivní je, že si počítač vybírá silnější zdroj a sám se přepojí. Nastavení bych snad měl mít stejné. Šifrování stejné, heslo stejné, název taky. Jen s těma IP adresama.... Na modemu mám nastavený rozsah 192.168.2.2 - 192.168.2.100. Není mi úplně jasné, co a jak potom nastavit.... AP by mělo mít adresu z tohoto rozsahu? jaký mám potom nastavit rozsah na AP?

K síti vysíláné z AP se mi připojit povedlo, ale na internet jsem se bohužel nedostal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru