Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem BOOT 2 systemů

Zdravím
mam 2 disky C: D: (rozdělené z jednoho...) na C: mam funkční instalaci windows XP professional a na D: instalaci windows 7 professional kdysi to fungovalo a bylo možná nabootovat oba systémy ale přeinstaloval jsem si XP a ty nějak narušily ty 7čky... a teď jedou jen XP tak bych chtěl nějak obnovit do toho menu i 7čky... pokud možno tak bez reinstalace
tak pokud by někdo veděl :)

Předmět Autor Datum
Pokud nechceš přeinstalovávat ty Win7, tak nejrychlejší cestou je použít nějaký bootmanager třetí st…
Pytlík 27.06.2013 19:54
Pytlík
Stiahni si program EasyBCD.
pme 27.06.2013 20:11
pme
EasyBCD a obnovis komplet ten zaznam o Win7 ale budes musiet asi aj nabootovat z instalacky Win7 a v…
MM.. 27.06.2013 20:28
MM..
EasyBCD mi nejde spustit v XP prostředí... a ten program gag manager vypadá dobře a určitě i bude fu…
Siraxa 27.06.2013 21:34
Siraxa
Tady jsem našel nějakou kuchařku: http://extrawindows.cnews.cz/windows-7-seznam-ovla dacu-oprava-mbr…
mirha 28.06.2013 06:21
mirha
Chápeš to obráceně: Musíš obnovit bootování ne z WinXP (právě instalací tohoto os jsi to bootování z… poslední
Pytlík 28.06.2013 07:42
Pytlík

Pokud nechceš přeinstalovávat ty Win7, tak nejrychlejší cestou je použít nějaký bootmanager třetí strany. Já používám GAG manager (najdeš na netu) a až na to, že nerozumí UEFI, jsem s ním spokojen. Má i češtinu a když si to jednou vyzkoušíš, tak instalace je blesková (jenom nesmíš zapomenout uložit nastavení na HDD).
Jo, ještě jedna nevýhoda: Doporučuji instalovat z CD, ne z flash, protože se ti jinak bude cpát na tu flash a ne na disk. Holt je to přece jenom připostarší manager (ale zcela vyhovující).

EasyBCD a obnovis komplet ten zaznam o Win7 ale budes musiet asi aj nabootovat z instalacky Win7 a volit tam ze moznosti opravy a tam je kdesi ze opravit bootovanie, mohlo by to pomoct (ptz malo by stacit prepisat bootsektor toho XP oddielu na ten z Win7)

EasyBCD mi nejde spustit v XP prostředí... a ten program gag manager vypadá dobře a určitě i bude fungovat ovšem to by ta moje stará rachotina musela mít funkční DVD mechaniku... :( a disketu tu asi nenajdu z flešky jsem to zkusil ale nedává to a navic je takové nepohodlné používat k tomu program 3 strany... chtělo by to nějak obnovit z winXP tu instalaci 7 do toho klasického bootovacího menu... :) (vím že chci moc no snad někdo něco ještě navrhne :))

Chápeš to obráceně: Musíš obnovit bootování ne z WinXP (právě instalací tohoto os jsi to bootování zničil), ale buď z Win7, nebo jiným bootmanagerem.
A uvědom si jedno: GAG manager nezabere vůbec žádné místo na disku. Nepotřebuje žádný oddíl, žádné místo v nějakém operačním systému, nic...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru