Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zjistit co nejvice informaci o nezname WiFi siti

Ahoj, kamarad si koupil notebook s WiFi a ten mu - protoze bydli v relativne huste zastavbe - nabizi docela dost WiFi siti.
Protoze ma zajem o pripojeni k Internetu a kabelovku nema a nemuze mit a jiny kloudny Internetovy poskytovatel nikde (resp. nemuzeme pres google najit), chtel by zkusit kontaktovat majitele tech WiFi siti, co vidi, a nejak se s nimi dohodnout, jestli by za nejaky rozumny poplatek byli ochotni mu povolit pristup do site (neni stahovac, jen sem tam surfuje a pouziva ICQ).
Jsou tam ruzne site, nektere pojmenovane [default] a nektere typu [Pepova kaluzina], ruzne zabezpecene. K nekterym se dokonce muze anonymne pripojit a ten Internet mu pres to i funguje, jenomze to proste neni koser.
Jsou tam i site zabezpecene se jmeny, ktera by napovidala, ze jsou to dobre vedene site, kde by event. byla dohoda mozna.

No a ted otazka: existuje nejaka utilitka, ktera by k tem sitim dokazala zjistit co nejvic relevantnich informaci? Mozna chci takovou blbost, ze mi ani nerozumite:-), ale kdyz jsme zkouseli hledat nazev te site v google, tak jsme moc nepochodili, ale treba by se nejakym sikovnym nastrojem dalo zjistit nejake "podprahove info", pokud existuje, na zaklade ktereho by se snaze identifikoval majitel site.

Snad jsem se vymacknul srozumitelne. Dekuji.

Předmět Autor Datum
Jedině mě napadá jít po kvalitě signálu, kde bude nejlepší, u těch dveří zazvonit :-). Takový hon na…
Jack 06.05.2007 23:04
Jack
Je-li to aspoň trošku větší město, je šance že na obecním webu budou mít fórum. Tam bych směřoval do…
Pavel 06.05.2007 23:13
Pavel
Projít se po okolí s nějakým PDA s GPSkou (klidně i externí) a programem WiFiFoFum pro Windows Mobil…
Ynd0r 06.05.2007 23:14
Ynd0r
Porozhlédnout se po okolí z nějaké střechy triedrem a lokalizovat všesměrovku APčka (pendrek). AP se…
Rce 06.05.2007 23:45
Rce
Nene, do dveří se musí kopat, jelikož máš plné ruce lahví, oříškových dortů, chlebíčků, dárkových ko…
Kráťa 07.05.2007 02:05
Kráťa
Zkuste se podívat na mapy na atlasu, v nejvyšším rozlišení to ukazuje i wifi spoty, což by Vám mohlo… poslední
jbo 07.05.2007 14:54
jbo

Projít se po okolí s nějakým PDA s GPSkou (klidně i externí) a programem WiFiFoFum pro Windows Mobile (je zdarma).
Ten podle síly WiFi signálu určí umístění jednotlivých vysílačů a zobrazí ti je pak na Google Earth i se všemi zjistitelnými informacemi. Anebo ti je vyexportuje jako body zájmu do TomToma, takže se k nim můžeš rovnou nechat navigovat :-).

Porozhlédnout se po okolí z nějaké střechy triedrem a lokalizovat všesměrovku APčka (pendrek). AP se stavějí na vyvýšených místech, aby viděly co nejvéce z okolí. Dle zákonů optiky, pak bude vidět AP i z druhé strany. Dále se řídit dle výše uvedené rady: Zazvonit u dveří, slušně pozdravit a...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru