Avatar uživatele
anonym

Jak zjistit heslo na Messenger?

Má otázka dále pokračuje… kde se hesla ukládají a jakým programem se dá zjistit.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Chrochta před 2393 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Muffz

Hesla jsou uložena v zarootované části filesystému (pokud si nerootneš mobil, tak se k nim nedostaneš, ani nespustíš žádnou aplikaci, která má přístup k root souborům). Zároveň jsou hesla zacryptována přes interní algoritmus, tzn. hesla tam nejsou uložená ve formátu „heslo“, ale třeba (vážně třeba, tak primitivní to není) jako „h5eDs9ldo“, kde algoritmus při čtení ví, že má číst pouze liché znaky a z nich složí heslo.

Totální fail je Chrome, který ti ukládá hesla do souborů necryptovaná a ještě si je můžeš přečíst přímo v prohlížeči (Nastavení – Rozšířené – Hesla a formuláře – Spravovat hesla, po kliku na oko se zobrazí heslo).

WhiteCrow – v e-mailu máš jednorázová hesla, která se z bezpečnostních důvodů musí změnit při prvním použití, nebo je v e-mailu odkaz na stránky s nastavením hesla. Z bezpečnostních důvodů se nesmí konkrétní hesla e-mailem posílat. Jestli nějaký web tohle udělá, tak je to ryzí amatérismus programátora, protože je to bezpečnostní díra jak vrata.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
WhiteCrow

Hesla z registrací bys měl mít v e-mailu a pokud ne, tak si můžeš alespoň pomocí něj změnit.

Upravil/a: WhiteCrow

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Chrochta

O jaký program jde a kde si ho mužů stáhnout. Skousim vše možné a vůbec se mi to nedaří.Špatné je že jsem si dala stejné heslo na tři účty, a nikam se nedostanou.Je pravda že čím starší tím hloupejsi.už hodně zapominam.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek