Avatar uživatele
player242

Jak změnit ikonu u VBS skriptu ?

Zajímavá 0 před 4409 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
jpau

  1. Chceš měnit ikonu jednoho skriptu?
  2. Chceš globálně nastavit ikony pro jednotlivý typ (tj. vbs)
  3. Pro jaký systém řešíš tuto úlohu?

Zkusím nastřelit pár možností:

Pokud řešíš tento prolbém pro jeden konkrétní skript tak řešení neznám a myslím si že neexistuje, u jiných jazyků – zde je např. zkušenost z Lazarusu se ikona přidává při kompilování. Wscript tuto volbu nemá a myslím si že je to i blbost aby ji měl, Tvůj dotaz totiž smrdí tím že děláš nějakou nepravost a MS si to jako výrobce překladače uvědomuje – proto nechce aby potenciálně nebezpečná věc vypadala potenciálně bezpečně – viz dále.

Pokud řešíš tento problém v rámci celého systému tak ikonku lze vyklikat ve vlastnostech souboru, popř. můžeš upravit pomocí svého kódu ve scriptu upravit delaraci v HKEY_CLASES­S_ROOT, popř. někde jinde, nejsem si jistý kde se řeší ikony – viz jiné weby. V tomto případě by se ikona změnila např. při prvním spuštění skriptu apod. to už je věc technického řešení.

U starších verzí Windows se ikona řešila pomocí přípony souboru. Tj. bylo možné vytvořit soubor txt, dát mu příponu bmp a vypadal jako obrázek. Z důvodu výše tato možnost tuším od platformy 98SE není k dispozici.

Další možnost je, když máš script např. na flashce. Můžeš nastavit ini soubor pro autorun a zapsat si ho do nabídky rychlého spuštění (nebo jak se to jmenuje – to co se ti zobrazí při připojení flashky), pak deklaruješ zvlášť akci (tj. cestu na soubor) a ikonu, která může být nikde zašitá (na flashce samozřejmě). No a v nabídce rs se ti pak jako jedna (např. první) zobrazí volba na Tvůj script s Tvojí operací…

To je jen pár nástřelů co mě napadá. Za 100% správnost a pravopis neručím, je to dlouhé a nebudu to po sobě číst. Možností může být samozřejmě víc…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek