Avatar uživatele
iceT

Jak změnit jméno a heslo k přístupu na stránky wifi routeru?

Monentálně jsou tato admin admin a mám v úmyslu je změnit.Jde to nějakým způsobem?
Jedná se mi o změnu hesla k wifi,domnívám se,že se na mou síť někdo připojuje a chtěla bych tomu změnou hesla zabránit.
Děkuji za případné odpovědi,popřípadě postup.
Doplňuji:
jedná se o TP link;na stránky se dostanu v pohodě,své heslo k wifi vidím,ale nevím,jestli se tam dostane i někdo jiný,aby se k tomu heslu dostal.Protože tovární nastavení routerů mají snad všechny stejné(to admin admin)ale nejsem si jistá jestli,když někdo zadá do vyhledavače to známé 192…(i zde na odpovědích byla rada jak heslo k wifi změnit)a přihlašovací údaje jsou standardní,jestli to vidí každý,nebo jen můj počítač a jiný ne.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: iceT

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? anonym, zzzzz, gecco před 3649 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Podle typu…
Obecný návod neexistuje – jaký router máš?
😉
Doplňuji:
TP-link…
Takže v menu (poté, co se přihlásíš), hledej položku System Tools, Password.
Mělo by jít změnit nejen heslo, ale i přihlašovací jméno – vřele doporučuju změnit obé.
A – samozřejmě, veškeré takové změny konfigurace dělej připojena kabelem (s vypnutým wifi)…
😉
Pomohlo?

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hamon

Gratuluju k zodpovednemu kroku :)
Napis vyrobce a model. A zmena pristupoveho povereni do administrace routeru je jen ale zacatek. Jestli je moznost, nejprve nastav pouzivani HTTPS, teprve potom zmen heslo. Idealni by bylo vyresetovat do tovarniho nastaveni a projit prvotni konfiguraci. Jde o to, aby ten nekdo nemel moznost odposlechnout to nove heslo behem jeho zmeny.
Dal je potreba overit, ze je zakazano pristupovat k administraci ze site WAN (z Internetu). A nakonec zabezpecit wi-fi; pokud to umoznuji pripojena zarizeni, pouzit WPA2 a pouzit silny klic (heslo). Ani ted to neni vse, ale jako zaklad to staci.

Doplňuji:
Pokud nastaveni neupravis, muze se do administrace routeru prihlasit kazdy, kdo je do tve site pripojeny pres wi-fi nebo kabelem. A dal, protoze je to router, ktery routuje, predava data z Internetu do tve site a naopak, tak i kazdy na Internetu, pokud povolis pristup k administraci z WAN (tj. z Internetu). Ve vychozim nastaveni to nebyva. Ale jestlize se nekdo pripojil do tve site, nemuzes si byt jista temer nicim. Mohl se pripojit k routeru, pomoci defaultniho hesla se do nej dostat a vytvorit si zadni vratka (povolit si pristup odevsad a povolit administraci i z venku) a spoustu dlasich veci. Pokud potom provede neco nekaleho, v logu toho systemu bude tvoje adresa. Proto bcyh doporucil reset do tovarniho nastaveni a pak novou konfiguraci.
Paranoidni jsem, ale to neznamena, ze po mne nejdou :) Navic, ty ctyri kliknuti a jeden restart routeru, ktera jsou potrebna pro nastaveni HTTPS, mi za klid stoji.

Upravil/a: Hamon

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lukas.zmizik

  1. jestli do prohlížeče zadáš adresu routeru (např. to známé 192.168.0.1 – ale podle typu může být jiná), pak se objeví konfigurace tvého routeru. Nikdo jiný se zadáním této adresy do tvého routru nedostane, pokud na něj není přímo připojený. Stejně tak jako ty se nepřipojíš na můj. Leda že bys měla aktivovaný vzdálený přístup, což bys musela vědomě přesměrovat porty anebo tuto funkci zapnout, standardně to není, tak že asi nemáš…
  2. Heslo do administrace routru má od výroby každý router jiné.
  3. Heslo do administrace routeru a heslo pro wifi jsou dvě rozdílné věci. Heslo do wifi zadáš tak, že se nejprv dostaneš do administrace a tam někde v chlívku o zabezpečení to bude – bohužel bez přesného typu nemohu víc poradit.
  4. Nebyl bych paranoidní a neřešil nějaké https a to, že někdo může odposlochávat změnu mého hesla. Pochybuji že za nějakou zdí sedí hacker který čeká na cokoli co uděláš.
  5. Já svoji síť zabezpečenou heslem nemám, kdokoli z ulice se ke mě může připojit, dle statistiky v routeru – za celé dva roky co to tak mám, se ke mě připojil jeden cizí člověk
  6. Co se týká toho, zda by někdo cizí, kdo je k tobě připojený na routeru přes wifi, mohl sosat informace a hesla k internetovému bankovnictví a obrat tě o peníze – tak nemohl, protože když si najedeš na stránky internetového bankovnictví a příhlásíš se, tak v řádku, kam píšeš adresu uvidíš HTTPS:// místo klasického HTTP …to znamená, že komunikace tvého prohlížeče se serverem je šifrovaná a i kdyby kdokoli znal tvoje wifi heslo a heslo do administrace routeru, tak je mu to k ničemu pro to, aby zjistil heslo do tvého internetového bankovnictví (to sem jenom mimochodem zmínil neb ono jest věc pro některé dozajista citlivá)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ptáč

zkus přejít na 192.168.2.1 ná­pověda je pak uvnitř
Doplňuji:
může být http://192.168­.100.1/ http://192.168­.101.1/

Upravil/a: ptáč

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

musíš se doatat na „stránky“ routeru přes IP adresu (tu bys měla najít v návodu, co jsi k němu dostala) a pak si tam nastavíš, co chceš…aspoň, já jsme to tak udělala při jeho první „instalaci“…a heslo admin fakt nemám .-)

0 Nominace Nahlásit