Avatar uživatele
e1232851@trb

Jak změnit pojišťovnu pro povinné ručení?

Jaký je přesný postup?

Zajímavá 0 před 2588 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Výpovědí, kterou je nutné podat pojistiteli 6 týdnů před koncem pojištění. Po uplynutí lhůty pojištění zanikne. Pokud máš sjednané roční pojištění, a konec je 31.12., tak 6 týdnů před koncem.
Pak je ještě jedna možnost, ale o té se zde zmiňovat nebudu ajde to i dříve.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Změna pojištovny je dle smluvních podmínek. Klidně i dohada, ale to pojištovna asi nepřipustí. Pak výpověď, klidně i dneska, ale k datu výročí smlouvy, které nesmí být kratší jak 6 týdnů od výpovědi. Další možnost je změna vlastníka. Poslední možností je vyřazení vozidla z provozu. Pak uzavřete jiné a značky z depozita vyzvednete.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Jednoduše: dát výpověď smlouvy stávající pojišťovně, až budu znát termín ukončení smlouvy (třeba i s ohledem na výpovědní lhůty), pak uzavřít smlouvu s novou pojišťovnou. V každém případě se vyplatí vše důkladně prostudovat, vč. předmětu a výše plnění a nekoukat jenom na výši pojistného. Mnozí tak už hořce zaplakali, není pojistka jako pojistka. Nevěř tomu, že nehodu nezpůsobíš, že jsi dobrý řidič. Kdo si to myslí, je lehkomyslný.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Přesný postup už tu mnozí psali -vychází ze Zákona o pojistné smlouvě. Tedy nejpozději 6 týdnů před výročím (máš-li čtvrtletní platbu moc na to nespoléhej), dva měsíce po sjednání, zánik pojištěného objektu, změna majitele a pár dalších ne moc často využitelných možností.

Ani s tím depozitem to není zrovna úplně jednoduchá rada, některé pojišťovny klidně depozit skousnou a pojistku jen přeruší.

Je dobré se vykašlat na ty internetové „xxx-pojištění“ (a zaručené babské rady o nejlevnější pojišťovně) a nechat si spočítat u pojišťováka který se tím opravdu zabývá různé varianty. Já jsem například nedávno radil mladému klientovi, že když chce ušetřit a mít auto pojištěné na matku, tak když to bude legálně sepsané tak zas mnoho neušetří, jako kdyby to auto na matku rovnou přepsal (a třeba byl sám pojistník a jezdil si na své bonusy).

POV není dobré brát jen jako splnění nějakého (pitomého) zákona, především to chrání tebe před následky toho že jezdíš. A pak to ještě chrání (zase tebe) před nepříjemnostmi co se ti mohou stát – například rozbité okno, porucha 200km od bydliště a podobně.

Na okraj – neznám tě, ale ze zkušenosti jsem měl už v rukou mnoho pojistek mladých kluků, kteří si za pár tisícovek koupí kočkolap – například nějakého 20 let starého bavoráka s třílitrovým motorem. A strašně se diví, že za to mají platit pojistku která se cenou blíží ceně toho ve-hi-klu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tomik258

Já například rozhodně nesouhlasím s tím, co ti tu doporučoval pan pojistný poradce, není pravda, že pojistní poradci zajistí výhodnější cenu, tedy já se osobně ještě s takovým rozhodně nesetkal, vždy každý z nich mysl jen na svou provizi. Dával jsem si vypracovat nabídky od finančního poradce a také přes tuto stránku https://www.hy­perfinance.cz/po­jisteni/ a ta online nabídka byla o dost výhodnešia 🙂
A samozřejmě k výpovědi smlouvy platí jak ti tu už radili, že musí být doručena nejpozději 6 týdnem před výročím smlouvy.

Upravil/a: tomik258

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
potkanica21

Já jsem také vybavovala pojištění online, ale tady https://www.bez­vamoney.cz/po­jisteni/ a maximální spokojenost, rychle, pohodlně a bez zbytečných papírování 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Arne1

tomik258:
Je mi líto, že máš takové zkušenosti, třeba se někdy potkáme. Ohledně těch tebou zmiňovaných provizí – jsou u pojištění vozidel tak nízké, že se práce s tím spojená vyplatí až po několika letech (pokud klient neuteče), takže je lepší když má takovou pojistku aby neutekl.
Vyzkoušel jsem si tebou vychvalovaný server a zjistil, že je to prakticky další verze „klikpojištění“, vede to na web „povinneruceni.biz“ a nabídku ve skutečnosti pošle „epojisteni.cz“ což je totožné s „klikpojištění“.

  1. v nabízeném přehledu je jen několik pojišťoven, ty další nabídnou na zavolání. Mám zkušenosti, že ty další nemusejí být dražší, schovávají si je na licitaci s klientem po telefonu. Především jde o to, aby s klientem komunikovali a mohli mu nabídnout další služby.
  2. ta předběžná kalkulace která na webu vyjede prakticky nic neříká, protože nezahrnuje bonusy vypočítané podle metodiky příslušné pojišťovny. Mohlo by se zdát, že spočítat bonusy je primitivní, ale na 100% to platí jen u toho kdo žádné nemá nebo u toho kdo měl na sobě jedno auto absolutně bez nehod. Ve skutečných případech se výsledky mohou lišit velmi podstatně.
  3. neuvažuje se zde eventualita kdy pojistník není majitel vozidla – v tom případě může být rozdíl i třeba trojnásobek (podle dat narození).
  4. v případě připojištění skel opět nemusí platit že původně nejlevnější pojistka bude výhodná i se skly (skla mohou při stejném krytí být například za 700 ale i za 1500). Obdobně při potřebě kvalitní asistence.
  5. pokud je požadavek na havarijní pojistku, tak někdy může být výhodnější dražší verze povinného, někdy totiž obrazně neplatí 1+1=2 ale spíše 1.1+0.7=1.8
  6. na cenu může mít vliv dítě v rodině do 15 let, bonusy manžela / manželky, bonusy z OSVČ a výjimečně i některé jiné.
  7. jen špatný poradce nabídne to nejlevnější – tedy POV s krytím 35/35, a to zase ne kvůli vyšší provizi (rozdíl je do 5Kč) ale protože ví že základní limit (u některých pojišťoven dokonce se spoluúčastí) nemusí klienta ochránit.
  8. nemají tam kalkulaci Allianz (pro vozidla co najedou do 7000km to může být zajímavé)
  9. chlubí se tam obrovskou slevou a kolik se ušetří. To je samozřejmě marketingové zveličení, do té bombastické slevy zahrnou jak obchodní slevu, tak bonusy klienta (kalkulačka pojišťovny se nelišila).

10)u havarijního mi dali nabídky jen několika pojišťoven, tu kterou jsem z cenových a parametrových důvodů tam neměli.

Prostě, pojistit auto když to má být kvalitně je složitější než se vejde do deseti otázek

před 2587 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek