Avatar uživatele
Chubby

Jak zprovoznit tiskárnu IEEE1284

Dobrý den,
mám windows 8. Koupila jsem si tiskárnu, ale po zapojení se mi nenačítá. V zařízeních se mi objevuje jako IEEE1284-controller „tiskárna není připojená“. Driver by měl být nainstalovaný, ale nerozeznává to tiskárnu.

Jinak tiskárna je přes LPT port, ale vyměněný kobel na převáděč LPT > USB port.

Neví někdo co s tím? děkuji.

Zajímavá 0 před 3906 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Nejsem si úplně jistý: máš tiskárnu s paralelním portem (ergo IEEE1284) a spojuješ ji přes tu kabelovou redukci s USB portem počítače? Protože jestli naopak, tak to nefunguje. Tuto redukci mám doma. Opačnou redukci – z paralelního portu PC na USB port tiskárny – jsem neviděl v žádné nabídce (okolo doby, kdy jsem si ji pořizoval) a myslím, že ani teď neexistuje. Už jsem ji milion roků nepoužíval, ale teď jsem zkusmo zasunul holou redukci (bez připojené tiskárny) do USB a systém našel „USB zařízení“ a pak „podpora tisku přes USB“ (WXP; W8 by to měl udělat podobně). Pokud ti to udělá taky, tak jsi na půl cesty. Po připojení a zapnutí tiskárny by se měla detekovat. V ovladači, který se poté nainstaluje, bude možná nutno vypnout obousměrnou komunikaci. V zařízeních se to musí objevit prvořadě pod USB, ne pod IEEE. Opakuju: s touto redukcí nejde připojit USB tiskárnu na paralelní port PC. To by se muselo řešit USB hubem (pokud už není volná USB zdířka v PC).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

Vedle ovladače tiskárny musíš prvně nainstalovat ovladač toho převodníku na USB>LPT, co se zobrazuje jako IEEE1284-controller. Zkus hledat na netu, pak uvidíš i tiskárnu :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek