Avatar uživatele
yak

Jak zrušit nutnost přihlašování po startu Windows XP

Ahoj všem, jsem benjamínek a hledám odpověď na to, jak se zbavím následného:

Po zapnutí počítače (s Windows XP Home) čekám a čekám a pak naběhne „Uživatel – přihlásit“ a musím na to kliknout a znova čekat, než konečně naběhne plocha a spustí se vše.

Rád bych místo toho vařil v kuchyni a pak přišel „k hotovému“, tedy už naběhlé ploše – bez nutnosti k počítači zaběhnout mezi tím jedenkrát se „přihlásit“

Má konkrétní situace: Při koupi počítače jsem vytvořil uživatelský účet „A“ pro sebe (s právem administrace a heslem) a jeden „Guest“. Později jsem dospěl k závěru, že tam žádné účty nechci a zrušil nejprve Guest účet a pak nějakým způsobem jsem učinil už nevím co a zrušil vyžadování hesla pro účet A. Nyní to vypadá tak, že ačkoli třeba má složka Dokumenty je stále na disku pod složkou „A“, při spuštění počítače nenaběhne přihlašování k „Uživatel – A“, ale pouze přihlášení k „Uživatel“ (které nevyžaduje heslo, ale stejně čeká na kliknutí „přihlásit“).

  1. Nechci, aby se zmíněné dělo a já se musel klikáním přihlásit
  2. Jak se vyvarovat problémů, které mohou vzniknout tím, že jsem asi vlastně změnil jméno účtu z „A“ na žádné.

(Řeším totiž problém, že při pokusu instalovat tiskárnu nabíhá „server RPC není k dispozici“ a někde jsem našel, že tento problém způsobilo někomu to, že změnil jméno účtu. Ale už neuvádí, jak to vyřešil)

Takže děkuji moc za odpovědi!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kapka před 4544 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Michal Kole

XP už nemám, ale myslím, že se to vypínalo v Ovládacích panelech > Uživatelské účty > Přihlašovací dialog při startu

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Spustit < control userpasswords2
Zrušit Před použitím počítače musí uživatelé zadat uživatelské jméno a heslo
Použít < Automatické přihlášení

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Je to možné v nastavení účtu, ale…
Nedoporučujem, veľké riziko napadnutia počítačacez internet!!
Ak nemáte počítač a svoj účet chránený heslom, uľahčujete vstup do vášho počítača aj z externého prostredia – zo siete.
Nestačí len ochrana psami – rôznymi antivírovými a inými bránami, keď otvorenie vstupných dverí nemáte zabezpečené zámkom – heslom. Nechávate dokorán otvorené dvere do bytu?

účet admina nemôžte zrušiť, len účet hosťa Guest. Oprevte si to radšej na pôvodné nastavenie. Na práce cez internet používajte účet Guest s obmedzenými právami, aj to je určitá ochrana.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
yak

Díky za odpověď. Pokud někdo řeší totéž, dodávám, že se přímo v dialogu vyvolaným spuštěním příslušného povelu neobjevila možnost automatické přihlášení. Teprve, když jsem se v heslech a účtech nějak vrtal a pak chtěl učiněné změny uvést v provoz kliknutím na OK, vyskočila najednou nabídka možnosti automaticky přihlásit uživatele.

Otázka nebezpečí přihlášení škodlivého software je předpokládám vyřešena zatržením volby „Požadovat před přihlášením stisknutí Ctrl+Alt+Delete“

před 4542 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek